PDA

View Full Version : "Unable to Load World!" Who helps me plz :((


ptc1760
12-03-2011, 11:45 PM
My presentation is coming ahead next week,
And few days ago I opened the final project that I had done one day before, and it appears that error :(( I dont understand at all what happed with my project and my Alice program.
can anyone help me fix this problem plz? Thank so much!

This is the error message:


Unable to load world




Alice version: 2.2 08/05/2011



Throwable that caused the error:

java.lang.NullPointerException

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.geometry.Text3D.updat eExtrusion(Text3D.java:87)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.geometry.Text3D.prope rtyChanged(Text3D.java:77)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Element.propertyChang ed(Element.java:265)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Property.onChanged(Pr operty.java:423)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Property.onSet(Proper ty.java:438)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Property.set(Property .java:455)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Property.decodeObject (Property.java:626)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Property.decode(Prope rty.java:641)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Element.load(Element. java:1460)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Element.load(Element. java:1477)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Element.load(Element. java:1477)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.core.Element.load(Element. java:1525)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.authoringtool.dialog.LoadE lementProgressPane.construct(LoadElementProgressPa ne.java:37)

at edu.cmu.cs.stage3.progress.ProgressPane$2.run(Prog ressPane.java:84)

at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)

x2495iiii
12-04-2011, 06:09 PM
I'm sorry, but I can't fix it. It looks like one of the 3d text objects is not loading properly, but I don't know how to repair or remove the object outside of Alice.

Dennis Cosgrove might, though.

I e-mailed him with your world, I'll let you know if/when he responds.

ptc1760
12-04-2011, 08:47 PM
I'm sorry, but I can't fix it. It looks like one of the 3d text objects is not loading properly, but I don't know how to repair or remove the object outside of Alice.

Dennis Cosgrove might, though.

I e-mailed him with your world, I'll let you know if/when he responds.

Thank u very much for your care!
It seems like that all a2w files are zipped files. but when i extracted, editted with notepad, and then zipped it again, it didn't work anymore :(
I also opened it with Netbeans, but the program didnt allow me to change anything.

Mr Kidnapper
12-04-2011, 09:19 PM
Fixed. When it asks you to "Set all values to none", just press yes. By the way, I removed your objects "replayString" and "noticeString." It seems they were causing an error in conjunction.

ptc1760
12-04-2011, 10:56 PM
Fixed. When it asks you to "Set all values to none", just press yes. By the way, I removed your objects "replayString" and "noticeString." It seems they were causing an error in conjunction.

so wonderful, bro! thank a lot!
if u were here, we would go for some coffee immediately!
see u around!

x2495iiii
12-05-2011, 03:47 PM
Ha. Dennis just responded with his own fixed copy.

Good job, Mr. Kidnapper.

For any future posters, blank text in 3d text objects causes Alice worlds to not load properly. Always keep placeholder text in the text property to avoid this.

waqar
12-06-2011, 05:25 AM
some times alice dont give that option "Set all values to none"
if it doesnot give this option is there anyother way to do it?

ptc1760
12-06-2011, 10:42 PM
You can open all a2w files with Winrar, then extract files inside which need editing (it's often elementData.xml), then edit with a text editor, finally drag and drop the files back to the winrar's windows, save changes.

By this way, u can change the initial value of variables and avoid the error message :D