PDA

View Full Version : How do I import a 3D model into Alice 3.0 Beta


dmantampfl
03-01-2012, 10:52 AM
Hi all,
I have few 3D models in obj format. How can I import it to Alice 3. If obj files are not supported, what all files supported.

Thanks
DM

dakota95
03-01-2012, 11:41 AM
here you go. This is a link that leads to a thread that tells ALL about it.

http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3411

beachbum111111
03-01-2012, 02:13 PM
here you go. This is a link that leads to a thread that tells ALL about it.

http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3411

Thats only for 2.2. It won't work for 3.0

dakota95
03-07-2012, 12:38 PM
Thats only for 2.2. It won't work for 3.0

ohh. I wasn't aware that there was a difference.. What type of objects does 3.0 use?

Mr Kidnapper
03-08-2012, 04:36 PM
3.0 supports .objs. It's why the model's meshes are in one piece, because Alice 3 supports bones.

13EGibs
11-22-2012, 11:25 AM
I would really like to know how to import objects into Alice 3.1. If anyone finds something out, please post!

djslater107
11-23-2012, 08:19 AM
That feature is not yet implemented, although we expect to see some version of it soon...

All the best,

yossiy
01-17-2013, 03:53 PM
Is there a planned release date for the version of Alice that will support importing 3-D models?
The feature for importing models is of key importance to a current project that my students are working on, as well as for an advanced Alice course I plan to teach next semester in junior-high-school.
Thanks
Yossi Yaron

Alex001
02-11-2013, 05:34 AM
Example problem is solved in Alice, covering many of the design characteristics.