Alice Community

Alice Community (http://www.alice.org/community/index.php)
-   How do I...? (http://www.alice.org/community/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Start Screen. (http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4262)

mevogy 04-19-2010 06:02 PM

Start Screen.
 
On an example world they have the object StartScreen. Where did this come from? How could I do something similar with my own instructions?

bjia56 04-19-2010 10:00 PM

Which example world are you talking about?

Niteshifter 04-19-2010 10:39 PM

The start screen is basically an object with an image attached to it to create the look of a 2D GUI menu. You could go about doing the same thing by going into a picture editor that supports transparency and start making a menu using a transparent background to start with, then save it as .png and import it into the game as a texture on an object.

jediaction 04-20-2010 07:00 AM

[QUOTE=bjia56;20000]Which example world are you talking about?[/QUOTE]
Yah which one because i have a lot of start screens and. The Start screen is a billboard connected to the camera fading in and out then going Showing = false in the end.

Sorry if i just copied NiteFishers comment buy i said it my way

dubastot 04-20-2010 07:43 PM

If you don't have an image program (to draw) that has opacity, then you can just set the opacity level in your alice world.

jediaction 04-20-2010 08:04 PM

I thought he knew? Every windows program has Windows Paint. I never use transparency programs. They never work and X's tutorial did not help sadly, was not detailed enough...


All times are GMT -5. The time now is 03:02 PM.

Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.