Alice Community  

Go Back   Alice Community > General Discussion > Questions and Comments

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Anyone else get this problem?
Old
Akira101
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Anyone else get this problem? - 12-17-2010, 01:37 PM

I download, modified it (with audacity) and add an .mp3 file to alice, but when i run the method with the sound, say i gunshot, the sound is about 0.15 seconds long and the sound plays at random locations of the sound. Sometimes it plays the full sound, sometimes it plays from the middle of the sound, and sometimes you don't even hear it. I'm running Alice 2.2 on a school computer, can any of you guys help out?
   
Reply With Quote
Old
CodyAM1993
Member
 
CodyAM1993's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 22
Join Date: Sep 2010
Default 12-17-2010, 04:51 PM

I've never had this particular problem, but I have experienced many problems with using mp3 formatted audio files in Alice. I try to use .wav files in Alice and haven't had a problem with them yet. Audacity makes it very easy to export your sound files to .wav so I would give it a shot. However, it may also be the way in which you coded your sound file to play. If you continue to have problems post your Alice project and I can look at it. Although I haven't had an Alice account for very long, I have been using Alice for many months now and am very familiar with its bugs. Good luck!
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,143
Join Date: Dec 2010
Location: The Twilight Zone!
Default 12-17-2010, 05:27 PM

I have a feeling that this is a bug that I should report, because when I add sound to an Alice Animation, one of two things happen to me.

1.) The problem "Akira101" describes happens.
2.) When I go to play my world, I receive an error message saying that the world has failed to run.
   
Reply With Quote
Old
falcolobo
Senior Member
 
falcolobo's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 87
Join Date: Sep 2010
Default 12-21-2010, 07:41 PM

Well Alice IS just created by a bunch of college people. And it ALSO was written in JAVA. So it isn't the most perfect thing in the world. But this problem is strange. I once added a long song for back ground music, but this never happened...maybe to fix your problem you can add another if/else or a if pressed button. Say that if the player right clicks a gun, then the animation happens, but also a gun shot sound is played. Maybeit can put together in a "do together" block? I'm not 100% sure though.


("Falcon" - "on")+(Wolf(conversion.Spanish))
(Falco) + (Lobo)
=
FalcoLobo = falcolobo
   
Reply With Quote
Old
sarkarinaukris
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 01-08-2011, 04:16 AM

i face the same issue, please tell me how to fix it
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 01-08-2011, 08:01 AM

Quote:
Originally Posted by falcolobo View Post
Say that if the player right clicks a gun
right clicks?


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.