Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Popup informing user
Old
Lordcorvin
Senior Member
 
Lordcorvin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 59
Join Date: Feb 2011
Location: Hogwarts:)
Question Popup informing user - 05-30-2011, 04:27 PM

Hey guys you know there is function to ask user for number, string, or yes or no

Is there a way just inform a user of something like an error message alice gives?

If it has to do with coding in jython still post
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 05-30-2011, 10:17 PM

well a chincy way of doing it, would just have the camera "say" whatever you want to inform the person while having it meet the criteria you want it too


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
Lordcorvin
Senior Member
 
Lordcorvin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 59
Join Date: Feb 2011
Location: Hogwarts:)
Default 05-31-2011, 04:24 PM

So no Real way to do an error like popup?
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 05-31-2011, 07:01 PM

unless you do scripting I believe


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
reuben2011
Senior Member
 
reuben2011's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 489
Join Date: Sep 2009
Location: Hawaii
Default 06-01-2011, 03:36 AM

You could import a "billboard" in Alice of an image of a pop-up and have it disappear when the user clicks the button area but that's just a work-around.


Projects
-Escape the Kitchen
-That ninja animation
-Hill Collision

Upcoming Projects
-Some penguin adventure game?
   
Reply With Quote
Reply

Tags
alice 2.2, error message, jython, popup, user

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.