Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Scene transfer
Old
Faceonfire
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 8
Join Date: Aug 2010
Location: New Orleans
Default Scene transfer - 06-13-2011, 12:28 AM

I have an intro screen with some stuff running (sound, people walking, cars moving) and then after clicking on a door I want to do a different scene inside a room, and stop all of the other processes that were running in the intro. How do I do that?
   
Reply With Quote
Use Booleans
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 500
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Default Use Booleans - 06-13-2011, 08:14 AM

Make the opening a seperate method that is dependent on the truth of a boolean variable. When you make it false, all dependent actions stop until you set it back to true.
Start it the same time as World.
   
Reply With Quote
Details
Old
Faceonfire
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 8
Join Date: Aug 2010
Location: New Orleans
Default Details - 06-14-2011, 04:51 PM

Can you be a little more specific as to how one makes it a boolean variable? I mean, I know where the variable and boolean tab is, but I am confused about which method to use it in, and how to specifically start and and stop it.
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,143
Join Date: Dec 2010
Location: The Twilight Zone!
Default 06-14-2011, 06:46 PM

I understand what you are asking, and I want to do the same thing in a world that I am making.


██████████████████████
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓▓░█
█░▓░░░▓░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓░░█
█░▓░░░░░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓░░░░░░░▓░▓░░░▓░░░░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
██████████████████████

________________

Alice Hater? Rant Here!: http://tinyurl.com/HateAlice
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 06-14-2011, 06:51 PM

use an if statement, if the variable is true, your intro methods will run, but once you click the door, have the variable turn to false which will stop the intro methods.


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,143
Join Date: Dec 2010
Location: The Twilight Zone!
Default 06-14-2011, 06:58 PM

Quote:
Originally Posted by sfunk View Post
use an if statement, if the variable is true, your intro methods will run, but once you click the door, have the variable turn to false which will stop the intro methods.
Okay. I'll try it.


██████████████████████
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓▓░█
█░▓░░░▓░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓░░█
█░▓░░░░░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓░░░░░░░▓░▓░░░▓░░░░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
██████████████████████

________________

Alice Hater? Rant Here!: http://tinyurl.com/HateAlice
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.