Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Duplicating objects IN game
Old
fiskr
Junior Member
 
fiskr's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 2
Join Date: Nov 2011
Default Duplicating objects IN game - 11-03-2011, 01:04 PM

Hello! My question is short, and hopefully simple.

How would one write a method that duplicates an object upon that object being clicked during the game or run-time?

Thank you for your time.
Attached Files
File Type: a2c M-93R.a2c (827.4 KB, 4 views)

Last edited by x2495iiii; 02-16-2012 at 06:08 PM. Reason: I forgot to specify that I want duplication during the course of a game or video.
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Cool 11-03-2011, 01:49 PM

As far as I know you can't. What you could do is make two of something and set them to move together. Then you can say "when clicked on" the first one the second one moves away from the first.

sorry if it didn't help
   
Reply With Quote
Re1:dakota95
Old
fiskr
Junior Member
 
fiskr's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 2
Join Date: Nov 2011
Default Re1:dakota95 - 11-03-2011, 01:55 PM

I am trying to split any one object into two identical, cloned objects- the two cloned objects manifesting from the one into positions relational to the one.
   
Reply With Quote
Old
GameKid
Senior Member
 
GameKid's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 467
Join Date: May 2011
Location: My magnificent castle
Default 11-04-2011, 06:36 PM

There is no way.... You add objects before and only before running the world.
If there were, you would need infinite objects to take the place of a clone, thus crashing alice upon open.
Sorry, but no.


[COLOR=e4eaf2]Your text here[/COLOR]
Come on, you know you want to try it.
   
Reply With Quote
Clone
Old
Centuri0n
Member
 
Centuri0n's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 44
Join Date: Oct 2011
Location: In a box with free wifi
Question Clone - 11-04-2011, 11:27 PM

The only way i could think would be to duplicate the object but not move it, giving the appearance of one thing. Or just make

[[world function]object 2 [is showing=false]]

[if mouse is clicked on object 1]

object 2 [is showing]=true

im not sure if this helps, but it is what i used to spawn additional enemies in my fps
   
Reply With Quote
Hidden within the depths of the Alice wonderplane is a magical method
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Arrow Hidden within the depths of the Alice wonderplane is a magical method - 11-05-2011, 05:02 AM

There is no way that you currently have access to, but with a few modifications... take a look at my thread here.


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
Mr Kidnapper
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 442
Join Date: Feb 2011
Default 11-06-2011, 12:58 AM

By the way, did you ever fix that problem where it clones +1 each time I press play?
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 11-06-2011, 06:28 AM

Quote:
Originally Posted by Mr Kidnapper View Post
By the way, did you ever fix that problem where it clones +1 each time I press play?
That problem was probably something to do with the actual built in code of the cloning function, hence they left it out, but I never took this any further anyway.


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
How do I Make an object in Alice 2.2
Old
Lenora
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 2
Join Date: Oct 2011
Default How do I Make an object in Alice 2.2 - 11-07-2011, 08:15 PM

Hi I am a noob to Alice 2.2 and I need to make a bottle of water for a world. How do I make this?
   
Reply With Quote
Old
InsertName
Senior Member
 
InsertName's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 341
Join Date: Jun 2011
Location: In a house
Default 11-11-2011, 01:54 PM

You go to items and pick the water bottle


__№_₤⅞__
Handguns: http://www.alice.org/community/showthread.php?p=45349
MINECRAFT IN ALICE: http://alice.org/community/showthread.php?p=48208
My Stupid Animations: http://alice.org/community/album.php?albumid=119
   
Reply With Quote
Reply

Tags
clone, duplicate, game, in-game, object

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.