Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Thread Tools Display Modes
Posts: n/a
Default 08-18-2010, 06:47 AM

Originally Posted by pearcej View Post
Did you get this problem solved with running Alice 2.2 in Windows 7? I am having some related problems (See on my primary laptop.

I have tried all of the suggestions made here (except using Alice 2.0), and none seem to help.
I had a colleague running Windows 7 on the exact same hardware, the same version of the Java run-time environment, and the same anti-virus software. He had Alice 2.2 running on his laptop without difficulty, so I tried copying his entire Alice 2.2 folder to my laptop. It still did not work. Because I had a new install of Windows 7, I had very little software installed which might be in conflict.

Finally, I gave up, took the advice of another poster, and ran Alice 2.0 without trouble. But, I would sure like to hear an answer to this puzzle.
Reply With Quote
windows 7 java.lang.IndexOutOfBoundsException: Invalid index
Posts: n/a
Default windows 7 java.lang.IndexOutOfBoundsException: Invalid index - 09-27-2010, 02:01 PM

Recieve unknown error, index out of bounds as shown below, therefore will not run on windows 7 problem. thank you for your help.

Alice version: 2.2 09/10/2010

java.lang.IndexOutOfBoundsException: Invalid index

at javax.swing.DefaultRowSorter.convertRowIndexToMode l(Unknown Source)

at sun.swing.FilePane$SortableListModel.getElementAt( Unknown Source)

at javax.swing.plaf.basic.BasicListUI.updateLayoutSta te(Unknown Source)

at javax.swing.plaf.basic.BasicListUI.maybeUpdateLayo utState(Unknown Source)

at javax.swing.plaf.basic.BasicListUI.getCellBounds(U nknown Source)

at javax.swing.JList.getCellBounds(Unknown Source)

at javax.swing.JList.ensureIndexIsVisible(Unknown Source)

at sun.swing.FilePane.ensureIndexIsVisible(Unknown Source)

at sun.swing.FilePane.doDirectoryChanged(Unknown Source)

at sun.swing.FilePane.propertyChange(Unknown Source)

at java.beans.PropertyChangeSupport.firePropertyChang e(Unknown Source)

at java.beans.PropertyChangeSupport.firePropertyChang e(Unknown Source)

at java.awt.Component.firePropertyChange(Unknown Source)

at javax.swing.JFileChooser.setCurrentDirectory(Unkno wn Source)

at edu.cmu.cs.stage3.alice.authoringtool.dialog.Expor tCodeForPrintingContentPane.<init>(ExportCodeForPr

at edu.cmu.cs.stage3.alice.authoringtool.AuthoringToo l.dialogInit(

at edu.cmu.cs.stage3.alice.authoringtool.AuthoringToo l.<init>(

at edu.cmu.cs.stage3.alice.authoringtool.JAlice.main(
Reply With Quote
Mortgage FL
Status: Offline
Posts: 20
Join Date: Aug 2011
Default 08-23-2011, 02:19 AM

hey guys i was thinking about the talent ardor, i feel that its kind of useless no one ever puts any points in it specially me when i play any tank,

Last edited by Mortgage FL; 10-26-2011 at 12:50 PM.
Reply With Quote
problems here as well
Junior Member
Status: Offline
Posts: 1
Join Date: Jan 2012
Default problems here as well - 01-25-2012, 12:32 AM

I use Windows 7 and Alice when i have an object selected to change, it will move the entire world and it crashes a lot and all bug reports wont submit because of failures..:/
Reply With Quote
Senior Member
jediaction's Avatar
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-01-2012, 09:09 AM

Windows XP guys is pretty old for Alice. I would always suggest using the newest version of Alice 2.2. If it's still crashing for you guys then just go back to Alice 2.0 or post the error here and then we can probably figure the problem out.

Reply With Quote

windows 7

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.