Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 3 > How Do I?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
How do I import a 3D model into Alice 3.0 Beta
Old
dmantampfl
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 1
Join Date: Mar 2012
Default How do I import a 3D model into Alice 3.0 Beta - 03-01-2012, 10:52 AM

Hi all,
I have few 3D models in obj format. How can I import it to Alice 3. If obj files are not supported, what all files supported.

Thanks
DM
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-01-2012, 11:41 AM

here you go. This is a link that leads to a thread that tells ALL about it.

http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3411


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
beachbum111111
Senior Member
 
beachbum111111's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 852
Join Date: Feb 2010
Location: under your bed
Default 03-01-2012, 02:13 PM

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
here you go. This is a link that leads to a thread that tells ALL about it.

http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3411
Thats only for 2.2. It won't work for 3.0


"Don't lead me into temptation I can find it myself"
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-07-2012, 12:38 PM

Quote:
Originally Posted by beachbum111111 View Post
Thats only for 2.2. It won't work for 3.0
ohh. I wasn't aware that there was a difference.. What type of objects does 3.0 use?


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
Mr Kidnapper
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 442
Join Date: Feb 2011
Default 03-08-2012, 04:36 PM

3.0 supports .objs. It's why the model's meshes are in one piece, because Alice 3 supports bones.
   
Reply With Quote
Old
13EGibs
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 11-22-2012, 11:25 AM

I would really like to know how to import objects into Alice 3.1. If anyone finds something out, please post!
   
Reply With Quote
Import 3D models into Alice 3.1 - not possible, yet
Old
djslater107
Administrator
 
Status: Offline
Posts: 144
Join Date: Jan 2007
Default Import 3D models into Alice 3.1 - not possible, yet - 11-23-2012, 08:19 AM

That feature is not yet implemented, although we expect to see some version of it soon...

All the best,


Don Slater
Alice Team
Carnegie Mellon University
   
Reply With Quote
When will that feature be available in Alice 3.x?
Old
yossiy
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 11
Join Date: Apr 2012
Location: Modiin, Israel
Default When will that feature be available in Alice 3.x? - 01-17-2013, 03:53 PM

Is there a planned release date for the version of Alice that will support importing 3-D models?
The feature for importing models is of key importance to a current project that my students are working on, as well as for an advanced Alice course I plan to teach next semester in junior-high-school.
Thanks
Yossi Yaron
   
Reply With Quote
re
Old
Alex001
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default re - 02-11-2013, 05:34 AM

Example problem is solved in Alice, covering many of the design characteristics.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.