Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
A few questions about the 2.3.3 update
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Question A few questions about the 2.3.3 update - 04-14-2013, 11:54 AM

The bug fixes all seem good, but in the feature modifications:

  • Replaced function "int(a) as String" with "int(a)".
Why? All this seems to have done for the end user is break backwards compatibility in some cases.

  • Removed Take Picture feature.
  • Removed Screen Capture tab from Preferences menu.
Again, why? This feature worked fine as far as I could tell and was quite useful, has it been replaced and I'm just missing it somehow?

  • Added a menu item to view Alice license.
Not really that helpful, but I suppose marginally useful.

  • Change the output text of "Print" statements.
When I try to print a normal line of text now, it just says "None"

  • Removed "Export As A Web Page" feature.
This feature was buggy, but it still worked in certain cases, so a simple warning message would have sufficed.
Case of point - this web export of the original Resident Penguin by x2495iiii works fine for me: Resident Penguin Classic


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 04-22-2013, 04:27 PM

You're the first person I've ever heard say the export web page feature works for them.

Still, that's awesome.

Would you like me to forward your question to the admins? I'm not entirely sure how often they check the forums, and a direct PM might expedite things.

Also, is there a browser or version of java that it works best with? I got it to load, but it "failed to initialize Alice."


(')>
   
Reply With Quote
Old
CellularDecay
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 7
Join Date: Jan 2013
Location: Kapolei, Hawaii
Default 04-26-2013, 08:12 PM

Quote:
Originally Posted by arty-fishL View Post
The bug fixes all seem good, but in the feature modifications:

  • Replaced function "int(a) as String" with "int(a)".
Why? All this seems to have done for the end user is break backwards compatibility in some cases.
It doesn't seem to break backwards compatibility. My older code with "int a as a string" loads fine. Seems to be the same function with a new name, because now my code reads "int [variablename] as a string" instead of "int [variablename] as a string as a string" like it did before. The 2nd "as a string" was redundant. Looks better now.

However, I have noticed some 3D text objects get larger when loaded into 2.33, and if I resize them, then they are smaller when I go back to an older version (my school still uses 2.0). Mildly annoying, but not fatal.


Quote:
Originally Posted by arty-fishL View Post
  • Removed Take Picture feature.
  • Removed Screen Capture tab from Preferences menu.
Again, why? This feature worked fine as far as I could tell and was quite useful, has it been replaced and I'm just missing it somehow?
Yea, I'd like to know about this as well. CTRL-G doesn't work, but then again, it didn't work in the previous version either. Why was the button (and screenshot functionality) removed?
   
Reply With Quote
Take Picture
Old
aikmin
Senior Member
 
aikmin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 85
Join Date: Mar 2008
Default Take Picture - 04-27-2013, 04:25 AM

This feature was temporary removed because it was causing some problems on the MAC side. It will be back in Alice very soon.
   
Reply With Quote
Export as webpage
Old
aikmin
Senior Member
 
aikmin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 85
Join Date: Mar 2008
Default Export as webpage - 04-27-2013, 04:32 AM

The code itself works, but some newer browser does not support Java plugins (Firefox for example - that actually reminds me that i need to check if a new version is out), so you cannot load the world. In other words, every time you update your browser, it will break, unless you also have a compatible Java plugin installed.
   
Reply With Quote
Reply

Tags
2.3.3, bug, export, fixes, update

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.