Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Works-In-Progress

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 08-25-2011, 10:49 AM

Arty, sorry for the topic change. But you have to respond and read my message that I sent you. It's about halo 2. I don't need to send another one. Please check!


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
Zack Strife
Senior Member
 
Zack Strife's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 133
Join Date: Dec 2009
Location: U.S.
Default 09-04-2011, 10:07 PM

I'm just curious, is there a way to apply a, sort of distorted invisibility effect (like MGS's stealth camouflage) through direct programming?


ファイナルファンターVII

Last edited by Zack Strife; 09-04-2011 at 11:56 PM.
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 09-05-2011, 11:33 AM

Quote:
Originally Posted by Zack Strife View Post
I'm just curious, is there a way to apply a, sort of distorted invisibility effect (like MGS's stealth camouflage) through direct programming?
As far as I know - no. Although I'm no expert on renderers. You can do similar effects in Alice if you work out how though.


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
Zack Strife
Senior Member
 
Zack Strife's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 133
Join Date: Dec 2009
Location: U.S.
Default 09-05-2011, 03:06 PM

The closest I can get to what I want is basically to make them almost invisible (like .1 opacity) but the background doesn't bend with the character. I guess Ill just have to live with that, ps is there an easy and free way that I can learn how to program in Java/Jython?


ファイナルファンターVII
   
Reply With Quote
New changes
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Lightbulb New changes - 12-17-2011, 08:24 PM

I know to most people this project is a load of , I don't care really, I still want to make it.

I've taken huge steps towards making this an eligible scripting tool lately.
I've utilised listeners and taken control of key, mouse, focus and value change events on the text area. This has allowed me to to make it so much better.

It now always holds focus, except when menus are up. Automatic indentation is enabled.There is a status bar. It has syntax highlighting. I'm very proud of the syntax highlighting, it doesn't look sleek, but its still very useful. It works almost flawlessly, but with a few exceptions I am trying to solve. It can't yet highlight comments and it doesn't yet support proper highlighting when "s are nested in 's, but it does work the other way around. I also made other changes.

The only issues arising due to my changes right now are problems with speed when the code gets too large, but I'm thinking of introducing a line-sync instead of whole-document-sync option for when it gets above a certain length.


PS- that's not supposed to be valid code, its just showcasing the syntax highlighting.


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
Mr Kidnapper
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 442
Join Date: Feb 2011
Default 12-17-2011, 09:27 PM

Now all you need to do is make it eclipse-like by changing the font to Verdana and change the font color rather than the highlight color.
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 12-18-2011, 11:15 AM

Quote:
Originally Posted by Mr Kidnapper View Post
Now all you need to do is make it eclipse-like by changing the font to Verdana and change the font color rather than the highlight color.
Verdana, maybe, I will decide what font is best in a minute. You can change the font from the format > font menu option if you want to any font on your system. Right now the font is just the default, which would be Dialog.plain (Arial I think) as it is supported by all.

As with the font colour, there lies the issue, I'm using a JTextArea, which only supports changing highlight colour or font colour for the entire object, I need to be using a JTextPane, but that requires quite a lot of changes in the code.


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Problems runing scripter
Old
mvene
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 1
Join Date: Mar 2012
Location: Puebla, Mexico
Default Problems runing scripter - 04-04-2012, 10:06 PM

I recently downloaded the objet arty_fish_Scripter.a2c and when i attempt to run the world the follow message appears.

Alice version: 2.2 03/01/2012

os.name: Windows 7

os.version: 6.1

os.arch: x86

java.vm.name: Java HotSpot(TM) Client VM

java.vm.version: 20.0-b11

user.dir: C:\Users\Mvene\Desktop\Required



*****Running World*****

Exception in thread Thread-1:

Traceback (most recent call last):

File "<string>", line 53, in run

File "<string>", line 2700, in getWorld

NameError: getAuthoringTool


Is there some machine requirements to run the object or previous files that I must run before this one?

Thanks in advice.

Martin.
   
Reply With Quote
Old
RavenOfCode
Senior Member
 
RavenOfCode's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 408
Join Date: Oct 2013
Location: Northern Virginia
Default 02-04-2015, 05:49 AM

This is awesome! How did I not see this!


Stuff + Other Stuff + Different Other Stuff = Things :)

My best Alice game:

Clash of the Cubes (an arena fighting game):
http://www.alice.org/community/showthread.php?t=10738&highlight=game
   
Reply With Quote
Reply

Tags
jython, object, python, script, tool

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.