Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Problems exporting videos in 2.4.3
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 500
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Question Problems exporting videos in 2.4.3 - 09-17-2015, 10:39 AM

I'm using Win7 64-bit system with Alice 2.4.3 and was trying to export a sample world to video that included some sound clips. All of the various sound clips work normally when running the model, and they can also be heard when recording the video, but when it is exported to a .mov file the sounds don't all seem to make it.

The type of sound file doesn't seem to be the problem, since multiple uses of the same file in the same world sometimes do, and sometimes don't, work.

Last edited by MrMoke; 09-17-2015 at 08:18 PM.
   
Reply With Quote
Old
wbarnum
Member
 
Status: Offline
Posts: 20
Join Date: Jun 2015
Default 09-18-2015, 07:29 AM

Quote:
Originally Posted by MrMoke View Post
The type of sound file doesn't seem to be the problem, since multiple uses of the same file in the same world sometimes do, and sometimes don't, work.
If you exported the same program twice, would the exact same audio get recorded both times?
   
Reply With Quote
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 500
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Default 09-18-2015, 01:04 PM

More typically, the last sound played is the only one to be used in the final product. All of the sound files are apparently stored the "sound" and "frames" subfolders, but not combined properly when the export button is pressed.
   
Reply With Quote
Old
Funnybone
Senior Member
 
Funnybone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 177
Join Date: Jan 2015
Default 09-18-2015, 03:38 PM

Take a screen recorder to the 3D screen (the one that lets you watch your animations or whatnot.) Pause the animation, click record on the screen recorder, when it's done, take it to a good video editor, cut the last part where you were getting it set up.

Hope this helped.


hello
















this signature loves you
   
Reply With Quote
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 500
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Default 09-20-2015, 08:52 PM

Sorry- That doesn't fix the bugs.
   
Reply With Quote
Old
Funnybone
Senior Member
 
Funnybone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 177
Join Date: Jan 2015
Default 09-21-2015, 04:01 AM

Quote:
Originally Posted by MrMoke View Post
Sorry- That doesn't fix the bugs.
Wait, what doesn't?


hello
















this signature loves you

Last edited by Funnybone; 09-21-2015 at 04:03 AM. Reason: Small fonts.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.