Alice Community  

Go Back   Alice Community > General Discussion > Questions and Comments

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Error in importing an .ASE
Old
Derpmeifter
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Exclamation Error in importing an .ASE - 10-26-2010, 11:02 AM

So, earlier today I attempted to import a 3d model (converted from LWO to ASE,) into alice from Blender. I usually have no problem in importing ASE files into alice (well no problem besides some texture loss - THANKS FOR ALL THAT LWO SUPPORT, ALICE TEAM. REALLY APPRECIATED), but when I tried this time, I got this error: Pastebin link.
Any help possible would be appreciated, thanks in advance.

Last edited by Derpmeifter; 10-26-2010 at 11:05 AM. Reason: no picture lol
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 10-26-2010, 11:21 AM

alice doesnt support tga image files and one of the textures was saved as that, you need to convert the tga image to a supported type (like png) and replace the old texture with the new one (if you know how)


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
Derpmeifter
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Unhappy 10-28-2010, 09:00 AM

Quote:
Originally Posted by arty-fishL View Post
alice doesnt support tga image files and one of the textures was saved as that, you need to convert the tga image to a supported type (like png) and replace the old texture with the new one (if you know how)
Well I no longer get the "CANNOT FIND APPROPRIATE CODEC FOR "texture_0.tga" " and "CANNOT FIND APPROPRIATE CODEC FOR "texture_0a.tga" " errors, but the "An unknown error has occurred" thing still pops up (pastebin).
I'm going to try to convert it to a2c using known similarities.
Will post here if I find a viable way of converting it.
EDIT:
Also, this window pops up when Alice tries to import the model:

Last edited by Derpmeifter; 10-28-2010 at 09:03 AM. Reason: adding image
   
Reply With Quote
Old
Sp00ky
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 11-11-2010, 02:43 AM

I guess you also need to change all "tga" in "png" in your ASE file (notepad).
   
Reply With Quote
Old
davidabraham
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 12-07-2010, 09:39 AM

Whenever I try to import a model from Blender (Don't blame me, Softimage XSI, supported by Epic doesn't even export to .ase, so I had to use Blender), I get tons of errors (no material, although it has materials; no collision model (I add that in UDK itself usually) and the error this guy has: http://forums.epicgames.com/showthread.php?t=713136).

So eventually, it imports. But in the content browser it looks like nothing is there (just a black square). When I doubleclick that, it shows my model, though. Without a material, so I added a new texture, created a material in the content browser, and that works, but the model doesn't get the material and when I add it in my level nothing is added.

What am I doing wrong?
   
Reply With Quote
Reply

Tags
error, halp, model, oh noes, wut

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.