Alice Community  

Go Back   Alice Community > General Discussion > Questions and Comments

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Strange crashing issue - help!
Old
Callidor
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Unhappy Strange crashing issue - help! - 02-27-2009, 10:23 PM

I'm doing the final assignment involving Alice for my class before we begin working exclusively with Java. It involves programming a simon-type memory game, and I was working on it for a very long time. After hours, I was just about finished when I closed it, opened a new world to experiment with something, and then re-opened it.

Upon running the world, it promptly crashed, returning an "error with simulation" message. I undid my last several changes, but couldn't get it to run. In desperation, I copied the entire program into a new world, bit by bit.

It ran. No errors. I closed Alice, re-opened it, and started the world. It promptly crashed. So I had two non-functioning copies of the exact same program. In trying to fix one of the, I made it slightly less complicated. I didn't change anything that was wrong, i just made the program less complex (and as such, less functional).

The world ran without errors...until I closed and restarted.... same thing with the other copy.

Clearly there's no logical error with the program - it's capable of being run..but whenever I restart Alice, it breaks. Is there anything I can do?
   
Reply With Quote
Old
pingu
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 05-18-2009, 11:55 AM

Quote:
Originally Posted by Callidor View Post
I'm doing the final assignment involving Alice for my class before we begin working exclusively with Java. It involves programming a simon-type memory game, and I was working on it for a very long time. After hours, I was just about finished when I closed it, opened a new world to experiment with something, and then re-opened it.

Upon running the world, it promptly crashed, returning an "error with simulation" message. I undid my last several changes, but couldn't get it to run. In desperation, I copied the entire program into a new world, bit by bit.

It ran. No errors. I closed Alice, re-opened it, and started the world. It promptly crashed. So I had two non-functioning copies of the exact same program. In trying to fix one of the, I made it slightly less complicated. I didn't change anything that was wrong, i just made the program less complex (and as such, less functional).

The world ran without errors...until I closed and restarted.... same thing with the other copy.

Clearly there's no logical error with the program - it's capable of being run..but whenever I restart Alice, it breaks. Is there anything I can do?
you may have two copies of alice running, but otherwise that is very strange, and that shouldn't happen. Check with one of the senior members - they should be able to help.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.