Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Importing models
Old
crysisfx
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Importing models - 02-05-2009, 06:01 PM

i just imported a few models into alice and some dont show correctly. the bottom of a level im using for a shooter is ivisible. any suggestions?
   
Reply With Quote
Old
RockyTheConcreteDonkey
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-05-2009, 06:19 PM

Quote:
Originally Posted by crysisfx View Post
i just imported a few models into alice and some dont show correctly. the bottom of a level im using for a shooter is ivisible. any suggestions?
Importing is buggy for alice (wether ist size position or showing). However some models if your lucky will be okay
   
Reply With Quote
Old
johnnywas
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-07-2009, 04:03 PM

invisible as in transparent (low opacity) ?

or invisible because its below ground level - in which case move it up
   
Reply With Quote
Old
DrJim
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-07-2009, 09:52 PM

It's also possible that the surface normals for the imported object were converted incorrectly. This can be a problem with Biturn in particular.

Not really much you can do in that case - though for simple models you can sometimes fix the problem in the modeling program. Also if you have both .obj and .3ds versions of the model, be sure to try them both.
   
Reply With Quote
Old
RockyTheConcreteDonkey
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-08-2009, 12:40 PM

Quote:
Originally Posted by DrJim View Post
It's also possible that the surface normals for the imported object were converted incorrectly. This can be a problem with Biturn in particular.

Not really much you can do in that case - though for simple models you can sometimes fix the problem in the modeling program. Also if you have both .obj and .3ds versions of the model, be sure to try them both.
I iported a raygun model into alice and it has problems with the texture maps
   
Reply With Quote
Old
DrJim
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-12-2009, 10:52 AM

Quote:
Originally Posted by RockyTheConcreteDonkey View Post
I iported a raygun model into alice and it has problems with the texture maps
I know the feeling - I've got a great fishing boat model that I've never been able to convert to .ase format, though it imports fine into Anim8or and a couple of other programs.

Usually what gives Biturn trouble are openings such as doors, etc. Since it doesn't know which side is "in" and Alice textures usually (maybe always ) are one sided, it just takes a guess. As would be expected, it's right half the time.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.