Alice Community  

Go Back   Alice Community > General Discussion > The Lounge

Reply
 
Thread Tools Display Modes
CMM Lobby?
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default CMM Lobby? - 04-11-2010, 08:15 PM

hey. I was thinking about multiplayer, and the easiest way to do it would be to have a community maintained multiplayer lobby. This would be a publicly accessible data storage area online. For each game or session, a file or files, or even directories could be made. Now, for arty, I was wondering if it would be possible to make a tiny folder on your server that's public. I will then try to find a way to get alice to do a proof of concept, like a simple chat room.


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-11-2010, 11:31 PM

Quote:
Originally Posted by zonedabone View Post
hey. I was thinking about multiplayer, and the easiest way to do it would be to have a community maintained multiplayer lobby. This would be a publicly accessible data storage area online. For each game or session, a file or files, or even directories could be made. Now, for arty, I was wondering if it would be possible to make a tiny folder on your server that's public. I will then try to find a way to get alice to do a proof of concept, like a simple chat room.
Um, that would be a pain. I could set up a completly public ftp however load times to ftps are very long.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 04-11-2010, 11:48 PM

Well whoever made that program with the 2 alices running and the texts showed up on both was PERFECT! If we could made that computer to computer would be awsome! Lets start small


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 04-12-2010, 01:02 AM

hey that would be awesome if some one set it up!
i have a question about python/jython is it possible
to scrip collision detection with it and would it be better ?


thanks
   
Reply With Quote
Old
Niteshifter
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-12-2010, 01:09 AM

Quote:
Originally Posted by shaydon View Post
hey that would be awesome if some one set it up!
i have a question about python/jython is it possible
to scrip collision detection with it and would it be better ?


thanks
You have a more easier access to different resources, not to mention the fact that certain aspects can be manipulated easier, so I'd say that yes it could.
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 04-12-2010, 01:16 AM

Quote:
Originally Posted by Niteshifter View Post
You have a more easier access to different resources, not to mention the fact that certain aspects can be manipulated easier, so I'd say that yes it could.
wow i should learn python it sounds useful!

hey niteshifter do want an invite to lockerz?
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 04-12-2010, 09:23 AM

Quote:
Originally Posted by shaydon View Post
hey that would be awesome if some one set it up!
i have a question about python/jython is it possible
to scrip collision detection with it and would it be better ?


thanks
Well are you asking about the jython scripting or the online game. If its for the online game then yes its possible. Like Nitefisher said it is possible. But abotu the online game, like you all know, im not on my computer right now so i cant access alice but A-TOMS next game might be online


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-12-2010, 11:40 AM

Well just to say it won't be multiplayer. It won't be because it will be game to large for that function however, I thought about it and if I could negotiate with heliohost.org I may be able to acomplish getting the resources to do it. I will ask them over there right now.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 04-12-2010, 03:10 PM

Got it, tell me there reply


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Answer
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Answer - 04-12-2010, 06:13 PM

I just checked with my host and they recommended getting a vps(virtual private server) for that kind of project. I must say I agree and will present a price range for a vps here. I however have no means for paying for a vps but as a community we may be able to get one server and put several games on it. I actually just figured out a way to format the servers.
   
Reply With Quote
Reply

Tags
alice, jython, multiplayer, servers, zonedabone

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.