Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Labels
Old
JohnEritrean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Labels - 04-25-2010, 01:35 PM

Hi,

How do I create a label to show the user the 'level' that they are currently on? I already have a variable with the level number in it, I just have no idea how to get a label onto the screen. thanks in advance
   
Reply With Quote
Old
bjia56
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-25-2010, 04:52 PM

You could make a 3D text and do

<3D Text set value to (your variable) as a string>

Here is a post where we discussed it:

http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4267

Was that what you were looking for?
   
Reply With Quote
Old
JohnEritrean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-26-2010, 10:40 AM

I'm still slightly confused. I have a 3d text object and a variable that counts up the levels... how can I get the variable to show in as the text in the 3d text object? Sorry!
   
Reply With Quote
Old
mechanicarts
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-26-2010, 12:38 PM

First step. Make a 3D text and position it on the screen so it looks like a HUD.

Second step. Change 3D text's vehicle to Camera.

Third step. Give the world a new property called level.

Fourth step. For every level, change the variable to the number of the level by drag-dropping it into the commands box.

Fifth step. Simultaneously, change 3D text to "say [world.level] as a string".

I think it's easy, haven't tried it, but from what I remember.
   
Reply With Quote
Old
bjia56
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-26-2010, 09:43 PM

Quote:
Originally Posted by mechanicarts View Post
First step. Make a 3D text and position it on the screen so it looks like a HUD.

Second step. Change 3D text's vehicle to Camera.

Third step. Give the world a new property called level.

Fourth step. For every level, change the variable to the number of the level by drag-dropping it into the commands box.

Fifth step. Simultaneously, change 3D text to "say [world.level] as a string".

I think it's easy, haven't tried it, but from what I remember.
This explanation was far better than mine!
   
Reply With Quote
Old
mechanicarts
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-27-2010, 01:29 AM

If you want me to, I can make a picture tutorial for ya. I know how it is when Alice hates you

And mario boy, thanks
   
Reply With Quote
Old
JohnEritrean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-27-2010, 12:39 PM

I would love you forever if you would make a picture tutorial <3 I'm rather bad at things like this :L Thanks!
   
Reply With Quote
Old
mechanicarts
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-28-2010, 05:58 AM

There you go.
http://i43.tinypic.com/2lo52ck.jpg
Hope it has helped you.
---
What no spoiler??....aaah, I'll just direct-link it.
   
Reply With Quote
Old
JohnEritrean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 04-28-2010, 06:35 AM

Ahhh legendary! Thank you very much! Thats got me sorted, didnt realise you could drag in the text thingy from the properties, I am a dope . Thank you!
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.