Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Suggestion Box

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Built in collision
Old
Watsamax1
Senior Member
 
Watsamax1's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 155
Join Date: Aug 2009
Default Built in collision - 05-08-2010, 08:55 AM

For Alice 30 collision would be nice. Plus a option to turn it on and off. Because i put my collision in when the worlds starts do, so i dont have 2 million options. If theres a better way please tell me. Plus with it built in it doesn't take time to say if im witting 1 meter ok test nope its gotta be 0.8 meters.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 05-08-2010, 09:15 AM

Im not sure what your asking...but...you can just to turn on and off, use my other example i made and you can just to the normal Event collisions or a method way of using If Else statements, are you new to Alice because that would vary my suggestion to you. If you know how to use If Else statements then follow my past instructions


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
Watsamax1
Senior Member
 
Watsamax1's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 155
Join Date: Aug 2009
Default 05-08-2010, 10:49 AM

I know how to make a collision. As by turn on and off is say you want to be able to enter something idk. maybe a car where if you have a collision now you may enter it and stuff like that. "Or buildings with interiors. So you just dont et kicked out of the building vehicle or that.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 05-08-2010, 01:04 PM

It would be using True and False


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 05-08-2010, 08:26 PM

Quote:
Originally Posted by jediaction View Post
Im not sure what your asking
I'm pretty sure he is suggesting this for the Alice Team to implement in Alice 3.0, considering that this is the suggestion box. I agree they should have a collision detection method in Alice 3.0. They are all smarter than we are, they can probably do it easily for us


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 05-09-2010, 07:16 PM

but ther not....I dont know what they are doing right now but does not look like much and i cant contact Gabe


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
dylmyster22
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 05-28-2010, 01:13 PM

I think what he is saying, or atleast what i would hope to be implemented, is to make it so when you place an object down, such as a building, you can go into properties, and there is an option to make it un able to pass through. That would be kind of helpful and would make it easier on the code being put into the methods.
   
Reply With Quote
Old
zenteo
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 110
Join Date: Dec 2006
Location: Earth
Default 06-04-2010, 02:24 PM

Or even better:
Implement a physic engine in Alice!
THAT would be AWSOME!


Here's the newest version, The Terrain Builder v2.1.1:
http://www.alice.org/community/showpost.php?p=20844&postcount=52
  Send a message via MSN to zenteo  
Reply With Quote
Old
noahx23
Senior Member
 
noahx23's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 81
Join Date: Nov 2009
Location: outside of the box
Default 06-09-2010, 05:43 PM

Quote:
Originally Posted by zenteo View Post
Or even better:
Implement a physic engine in Alice!
THAT would be AWSOME!
Most definetly awsome
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 06-09-2010, 06:03 PM

Haha yeah that would be awesome. To bad it would make everything so slow that you could barely do anything else complex within the game :/


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.