Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Suggestion Box

Reply
 
Thread Tools Display Modes
A DEBUG Mode would be really cool
Old
kjobrien
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default A DEBUG Mode would be really cool - 06-30-2010, 06:38 PM

Some sort of Debugging mode so you can see it step through your code line by line, while it runs. I think something like that would be awesome thats all I really know I want so far
   
Reply With Quote
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 06-30-2010, 08:35 PM

Hello, as a member of the Alice comunity I would like to ask you not to post two threads in difrent sections with the exact same content.
P.S. This has been posted on both your duplicate threads.
   
Reply With Quote
oops
Old
kjobrien
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default oops - 06-30-2010, 08:41 PM

Sorry I was trying to move my original post to the correct section. I was not aware I could not delete the other post kinda new to this forum thing
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 06-30-2010, 09:41 PM

I agree, a debugging option would be very useful (especially when you try to find that one line of code that is messing everything up). I haven't had any experience debugging with any other languages, but I know how it works and it would be a great improvement for Alice. The only thing would be that most people would not know how to use the debugging because they are newcomers, and it would be stuck on the first line of code for them and they wouldn't know what to do, so it would have to be a semi-hidden function, maybe somewhere in the options tab where only the people who know how to use it correctly would access it, but not somewhere in plain site like where the Play button is, because it would be used by the people who do not know its importance.


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
An object?
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default An object? - 07-01-2010, 12:56 PM

I'll work on a quick debugger for Alice.

it'll be in object form, so you can just import it and stop worrying. It'll involve dropping a debug method wherever you want a breakpoint, and cool stuff like that.


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 07-01-2010, 06:29 PM

It's to bad that you can't just comment out a line to test if it is the problem.
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 07-01-2010, 06:59 PM

You kind of can with the disable option.
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 07-01-2010, 07:20 PM

Quote:
Originally Posted by x2495iiii View Post
You kind of can with the disable option.
I was just thinking that, and that is how I do a lot of my debugging in Alice. They should integrate one into Alice 3.0 though.


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
I also have used the disable line alot
Old
kjobrien
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default I also have used the disable line alot - 07-01-2010, 07:52 PM

I know there is this option, but they have no real debug tool and I think that would be really important to learn too because I have used some Microsoft languages and debugging was a really useful way to solve problems I know it made things alot easier for me. Plus there is alot of code that looks right to me for a long time until i find out its messing up the application
I cant wait to see what you come up with zonedabone

Last edited by kjobrien; 07-01-2010 at 07:54 PM. Reason: additions
   
Reply With Quote
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default 07-01-2010, 08:10 PM

I was just thinking of a a little object. When you have code you want to test, put a method called breakpoint before and after it, and then when the world crashes, it will tell you which breakpoint it reached.


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.