Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Works-In-Progress

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 12-06-2010, 11:07 AM

How do you run it?


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Smile 12-06-2010, 12:13 PM

Addon, sounds interesting, tell me when youve got the code done, then I could try that.

To run it:
  1. Import the scripter a2c object into whatever world you want it in
  2. Play the world
  3. Stop the world
  4. It should come up then, plus a scripter submenu to open it should be added to the Alice Tools menu
hope that helps


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Another update
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Arrow Another update - 12-06-2010, 01:32 PM

Right, ive made the Scripter much less annoying and more practical. Big changes, so please read:
  • Ive streamlined the code, removed stuff thats not needed anymore.
  • Ive removed the ALT+SHIFT opener, there are other key combos now.
  • Ive changed the ALT+S opener to CTRL+ENTER, this is now always enabled, its no longer an optional feature, so you can always open the Scripter with this key combo.
  • Ive made the mini-menu an optional feature (can be enabled in the Tools>Scripter menu) as the Scripter menu is there.
  • Ive made the Scripter open automatically after the first play of the world only, after that it will not open by default anymore (but it can be enabled again), just use CTRL+ENTER or the Scripter menu to open it after this.
  • It no longer will print out an initialisation message at startup, as this was printed before it actually initialised and was therefore misleading, now you should see a message in the title bar of Alice and hear a beep when you stop the world.
  • Ive seperated the enable scripter open after world play option and enable scripter option. Disable the Scripter when publishing the world so it doesnt open on other people.
  • Ive updated the quick-menu help and mini-menu due to all changes.
  • Ive added a pale green hue to the Scripter text area, to go with my Arty-fishL style. Ive highlighted the Show Scripter menu option green just to make it stand out.
  • Although its still preferable that you manually deactivate the scripter with the deactivate option in the Tools>Scripter menu before opening a different world, I have added automatic deactivation when you use the File>New World or File>Open World... options. Deactivation just stops currently running Scripter proccesses and removes the Scripter menu, so it doesn't cause errors in the next world.
  • And I might have done some other things I dont remember.
There


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]

Last edited by arty-fishL; 12-06-2010 at 01:53 PM.
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 12-08-2010, 02:53 AM

I'm waiting for the pre-set code options to be done. Especially the robot stuff.

Course, I could always learn it myself I suppose.

Maybe I'll go do that instead.

Anyway, great stuff arty.
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Arrow 12-08-2010, 12:03 PM

Ive finished the preset basic menu, just the rest to do ...


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default 12-08-2010, 04:07 PM

I like this. It will be the first addon for addice! =)


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Arrow 12-08-2010, 07:23 PM

lol, addice. Do I have to do anything for it yet, or is addice just in development.


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Problem with world
Old
kst3268
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Problem with world - 12-09-2010, 11:41 AM

Everytime i click a square the previous clicked squares change into the new letter. can someone please help me?
Attached Files
File Type: a2w TTT.a2w (963.2 KB, 9 views)
   
Reply With Quote
Please dont change the subject of this thread
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Exclamation Please dont change the subject of this thread - 12-09-2010, 03:43 PM

Im not going to reply to that on this thread, please post this on a new thread in the "how do I" bit

Click this link to do it


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Update 0.6
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Lightbulb Update 0.6 - 08-25-2011, 11:27 AM

Quote:
Originally Posted by zonedabone View Post
Arty, you might want to consider making this an alice addon. To explain this, I must explain a project I'm thinking of.

When alice starts, it loads that alice package from the jython library. These are loaded during the splash screen. Anyway, you could spawn threads during that time that would be effective during the remainder of the alice session. I am thinking of a system that would keep records of code modules called addons, and then update these and import them.
I re-read this post and I've just realised - this is almost exactly the way my addons work, although I didn't realise at the time; that being said though, I still did basically copy Zone's idea because he seemed to have given up on it, I acknowledged that and credited him and will do when I'm finished.


NEW UPDATE v0.6


I've updated the Scripter again, this time in a massive way.
The surface (visible) changes include:
- Undo/Redo now works
- added undo and redo to right-click menu
- go to line now works
- reduced tab size
- added option to set custom tab size in font editor
- Alice Scripter menu help has changed

But the really big changes are inside the code. I have now made it so that the code can be used for both the object it currently is and an addon! All it takes is the change of one variable, so now both the addon and the object should be able to get updates together.
Yay , so Scripter is my latest addon for Arty-fishL Addons.

To distinguish between the object and the addon they have the following full official names:
- Object - Arty-fishL Scripter (as it was)
- Addon - Super Scripter


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]

Last edited by arty-fishL; 08-25-2011 at 11:40 AM.
   
Reply With Quote
Reply

Tags
jython, object, python, script, tool

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2018, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.