Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
How Do I Convert 3D Models I Download From The Internet To A2C. Files
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default How Do I Convert 3D Models I Download From The Internet To A2C. Files - 12-17-2010, 05:03 PM

I want to download a 3D Model that I want to use in Alice, but I need to get it converted to an a2c. file. Can somebody do this for me, post a link to a website where you can do this, or post a link to a software you can download to do this? Any help is appreciated. Thanks!

(If you want to download 3D models too, check out this thread for help.)

Last edited by David B; 12-17-2010 at 05:23 PM.
   
Reply With Quote
Old
SirThorfinn
Senior Member
 
SirThorfinn's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 232
Join Date: Sep 2010
Location: Some where Unreal!
Default 12-17-2010, 07:36 PM

um, go here http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3411


/|..__________________/\_
/ `---___________----_____|]-------<BLAM>------>
/_==o;;;;;;;;_______.:/
), ---.(_(__) /
// (..) ), ----"
//___//
//___//

<Youtube Page> (Not much there but maybe something you'll like) http://www.youtube.com/user/SirThorfinn?feature=mhum
<Xbox Live Gamertag> SirThorfinn

-----Friend of Thor-------------------------------------------
-----Spartans NEVER Die------------------------------------
All most anything on SirThorfinn is me... Almost.
   
Reply With Quote
Converting 3d Models to Alice Objects
Old
CodyAM1993
Member
 
CodyAM1993's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 22
Join Date: Sep 2010
Default Converting 3d Models to Alice Objects - 12-18-2010, 05:30 PM

I have never actually converted a 3d model to an .a2c file. When I want to use a 3d model in Alice, I open the 3d model in AutoDesk 3DS Max and export the model as an .ase file, which alice does support. Alice supports most ASCII based models. I have found 3DS Max to be a very useful piece of software in conjunction with Alice. AutoDesk offers trial versions of 3DS Max if you are interested in this program. Good Luck.
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default 12-19-2010, 02:18 PM

Quote:
Originally Posted by CodyAM1993 View Post
I have never actually converted a 3d model to an .a2c file. When I want to use a 3d model in Alice, I open the 3d model in AutoDesk 3DS Max and export the model as an .ase file, which alice does support. Alice supports most ASCII based models. I have found 3DS Max to be a very useful piece of software in conjunction with Alice. AutoDesk offers trial versions of 3DS Max if you are interested in this program. Good Luck.
I have two models that I need converted to A2C. by December 22nd that are attached here. Can you convert them and post them here for me? Thanks! If they are not converted by December 22nd, I will still accept them.

Please convert these to files into A2C. Files and re-upload them for me. Thanks!

Grenade

Santa

Last edited by David B; 12-20-2010 at 06:19 PM.
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default 12-19-2010, 07:51 PM

I changed my post saying that I would upload the files to having the files attached to it. You can jump to the post by clicking here.
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default 01-06-2011, 08:41 PM

Quote:
Originally Posted by David B View Post
I have two models that I need converted to A2C. by December 22nd that are attached here. Can you convert them and post them here for me? Thanks! If they are not converted by December 22nd, I will still accept them.

Please convert these to files into A2C. Files and re-upload them for me. Thanks!

Grenade

Santa
Somebody converted the models for me, but I still would like some help learing how convert files myself.
   
Reply With Quote
Old
crusticrab
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 1
Join Date: Aug 2011
Location: usa
Default 08-26-2011, 03:45 AM

Hey all,

I have the program Kerkythea, and want to add lighting to a sketchup
model, how do i convert internet marketing tips Skp files into .3ds, .xml, .obj, .sia??

Thanks

Last edited by crusticrab; 05-29-2013 at 05:54 AM.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.