Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Alice Wont Load (Shows Splace Screen Then Nothing)
Old
sfoust
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Alice Wont Load (Shows Splace Screen Then Nothing) - 03-25-2011, 07:52 PM

Alice 2.2 ran for a few weeks and then, one day, it would only show the splash screen and then close.

A Java update come though once or twice, but can't say if Alice quite working after that or not.

I tried running:
Alice.exe, SlowAndSteadyAlice.exe, and IfAliceFailsTryThis.exe

Yes, I've searched the forum for answer and have tried:

Re-downloading, deleting the .alice2 directory, and moving the Alice 2 director to the root of C:. My personal user directory has 16 folders and one file (less than the 100 max that someone suggested). None of that has worked.

My computer:
DELL Inspiron 1764
Win 7 64-bit Home Premium with SP1
Intel i3 M330 @ 2.13GHz
4 GB RAM

Anyone else have this problem?
Anyone have any ideas?



Here is the top part of the hs_err_pidnnnn.log file:
---------------------------------

#
# An unexpected error has been detected by Java Runtime Environment:
#
# EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x74d5a231, pid=2684, tid=3480
#
# Java VM: Java HotSpot(TM) Client VM (1.6.0_01-b06 mixed mode)
# Problematic frame:
# C [SHLWAPI.dll+0x1a231]
#
   
Reply With Quote
Old
beachbum111111
Senior Member
 
beachbum111111's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 852
Join Date: Feb 2010
Location: under your bed
Default 03-25-2011, 09:34 PM

I have the same problem... And it always worked before that... Maybe its the new alice 2.2 update


"Don't lead me into temptation I can find it myself"
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-25-2011, 10:11 PM

Hmm, check if your opening Alice in a same directory. Maybe your missing a file. Try reinstalling it with the newest version.


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,143
Join Date: Dec 2010
Location: The Twilight Zone!
Default 03-25-2011, 10:22 PM

I don't have this problem, but if I did, I would just download Alice again.


██████████████████████
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓▓░█
█░▓░░░▓░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓░░█
█░▓░░░░░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓░░░░░░░▓░▓░░░▓░░░░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
██████████████████████

________________

Alice Hater? Rant Here!: http://tinyurl.com/HateAlice
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-25-2011, 10:25 PM

Eh hem....read my comment


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,143
Join Date: Dec 2010
Location: The Twilight Zone!
Default 03-25-2011, 11:46 PM

Quote:
Originally Posted by jediaction View Post
Eh hem....read my comment
Oops. I guess I missed that one. Sorry.


██████████████████████
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓▓░█
█░▓░░░▓░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓▓▓▓░░░▓░▓░▓░░▓▓▓░░█
█░▓░░░░░░▓░▓░▓░░▓░░░░█
█░▓░░░░░░░▓░▓░░░▓░░░░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
██████████████████████

________________

Alice Hater? Rant Here!: http://tinyurl.com/HateAlice
   
Reply With Quote
Old
sfoust
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 03-26-2011, 11:38 PM

@ jediaction
@ David B

Hum, I forgot to add that as one of the things I already tried.

I unpacked that latest in to it's own folder off of C:, deleted .alice2 and got the same results as before; a splash screen and then nothing.

Anything ideas?

Is Alice 3 close to prime time?
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-27-2011, 07:20 PM

Alice 3 is not near completetion. Sorry..For your problem, I dont have ideas right now, but if I come up with something, I will get back to you


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
aikmin
Senior Member
 
aikmin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 85
Join Date: Mar 2008
Default 03-29-2011, 06:07 AM

First of all, did this version of Alice worked at first and stop working after a while, or did it stop working after you download a later version of Alice. Check the distribution date on the splash screen. Alice uses its own JRE, so it should not matter if you updated your java.

Try downloading an earlier version (Aug 2009) of Alice 2.2 for Windows.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 03-29-2011, 07:44 AM

YOu should just upgrade it. Btw, thats wouldnt cause an error...


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.