Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Big bug I found
Old
Lordcorvin
Senior Member
 
Lordcorvin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 59
Join Date: Feb 2011
Location: Hogwarts:)
Exclamation Big bug I found - 06-10-2011, 04:14 PM

In Alice 2.2 when you move objects in the folder you can't use variables in an if/else statement

It better get fixed in Alice 3
   
Reply With Quote
Old
beachbum111111
Senior Member
 
beachbum111111's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 852
Join Date: Feb 2010
Location: under your bed
Default 06-10-2011, 05:29 PM

They always update alice 2.2


"Don't lead me into temptation I can find it myself"
   
Reply With Quote
Old
Lordcorvin
Senior Member
 
Lordcorvin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 59
Join Date: Feb 2011
Location: Hogwarts:)
Default 06-10-2011, 11:54 PM

Then I should wait until they find the post?
   
Reply With Quote
Clarification
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 500
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Default Clarification - 06-21-2011, 08:32 AM

Quote:
Originally Posted by Lordcorvin View Post
In Alice 2.2 when you move objects in the folder you can't use variables in an if/else statement

It better get fixed in Alice 3
What exactly do you mean when you move objects in the folder? What objects? What folder? Why are you moving objects?
   
Reply With Quote
Old
Lordcorvin
Senior Member
 
Lordcorvin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 59
Join Date: Feb 2011
Location: Hogwarts:)
Default 06-21-2011, 08:19 PM

In alice there is hierarchy window showing all objects in your world

You can create folders to make your hierarchy window more organised

Problem: If you have a variable in your object, the object is in the folder you can't compare variables in the if stament

Code:
If (variable == 5)
Do something
Else
Do nothing
   
Reply With Quote
Not every solution is easy
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 500
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Default Not every solution is easy - 06-22-2011, 09:56 AM

The problem may lie in the fact that the search algorithms for the various Alice Drag 'n Drop features don't always work the same.
An example of proper functionality would be the "(what) as a string" function. It includes the groups as part of it's search of the Object Tree, while commands like if/else may not.

An easy fix for this is to do all of the coding before you compress a myriad of objects into a new group. If, later, you need to add code for a specific object, remove it from the group, make the changes, and put it back.
Doing so will not break the code, nor lose the linkages.
Attached Files
File Type: a2w variableUsage.a2w (750.3 KB, 2 views)
   
Reply With Quote
Old
Lordcorvin
Senior Member
 
Lordcorvin's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 59
Join Date: Feb 2011
Location: Hogwarts:)
Default 06-22-2011, 07:06 PM

Yeah I already figured it out but thanks anyway
   
Reply With Quote
Reply

Tags
alice 2.2, alice 3, bug, fix, folder

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2017, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.