Alice Community

Alice Community (http://www.alice.org/community/index.php)
-   How do I...? (http://www.alice.org/community/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Help on flight simulator. (http://www.alice.org/community/showthread.php?t=10970)

Killerzeron 01-15-2015 10:08 PM

Help on flight simulator.
 
1) Now what i am gonna do is add a circle , which will act as a range. all missiles will be like a homing missile (just making it a easy flight sim version) so you dont have to wait for a lock on and launch the missile. Now what i need is....the confusion with my if/else. Suppose that i put in all my missiles as a list, so if any of the world's object are in this missile, then the missile can turn and hit the object that was in it's circle. I am confused, i tried using the if () is within () of object then....
Does anyone know how to do this?? i am just so confused....


2) help on this:

i just need some help actually, on the speed one, not using the spacebar for speed, but using the ctrl to move at a constant speed, so what i need help at is that i just want that when i hit the ctrl button the plane moves at the constant speed,but when i hit it again it stops moving.

3)


To be updated later!

thanks in advance.

RavenOfCode 01-16-2015 07:16 PM

A suggestion for speed is using a variable which you can increment and speed up the plane when the acceleration is held/active.

For the 'active' part just use a variable (boolean type), and have it change when the action of moving changes, I still suggest using a acceleration method though...


All times are GMT -5. The time now is 04:22 AM.

Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.