Alice Community

Alice Community (http://www.alice.org/community/index.php)
-   Suggestion Box (http://www.alice.org/community/forumdisplay.php?f=26)
-   -   importing video into worlds (http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4347)

codemaster 05-04-2010 08:23 PM

importing video into worlds
 
Would it be possible to import a video file into an alice world, perhaps to create a TV screen object in a world?

King Gamer(gorit) 05-04-2010 11:08 PM

This is a good idea however implementation of it would be challenging. I already know how to make a video play in alice but it requires saving each frame an importing them as a texture. The problem is that a video file would take up an emense amunt of space.

x2495iiii 05-04-2010 11:47 PM

Unfortunately, this is true. You could potentially save time and effort by lowering the framerate or by making a simple animation of three or four slides that loop over and over, like a crude cartoon running.

jediaction 05-05-2010 08:30 AM

I have made a game with pictures from another movie. Well a omvie i edited by my other brother. It has a lot of pictyures and after 15 pictures, it got really messed up

King Gamer(gorit) 05-05-2010 03:07 PM

[QUOTE=jediaction;20821]I have made a game with pictures from another movie. Well a omvie i edited by my other brother. It has a lot of pictyures and after 15 pictures, it got really messed up[/QUOTE]

Haha no surprise though alice would crash quickly with alot of images.

jediaction 05-05-2010 05:25 PM

yup and it gets really complicated with the showing = false and true!

King Gamer(gorit) 05-05-2010 08:44 PM

Good point. You could however make a world with a list of pictures and a control that adds up 1 each time used. There would be a method with paramaters. I didnt explain this well though.

codemaster 05-11-2010 01:02 PM

Cutscenes?
 
would it be possible to display a video scene in the beginning as an intro video? Not rendering it in 3d, but just displaying the video, then start the 3d rendering.

jediaction 05-11-2010 02:29 PM

No, but i did ask the Alice team to make a seperate Alice program that allows that kind of stuff.

King Gamer(gorit) 05-11-2010 03:23 PM

[QUOTE=jediaction;21158]No, but i did ask the Alice team to make a seperate Alice program that allows that kind of stuff.[/QUOTE]

How did you ask them that.
Secondly you can make fades.


All times are GMT -5. The time now is 07:24 PM.

Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.