Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Share Worlds

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default 12-28-2010, 09:17 PM

I got an error when I tried to open it in Alice 2.2.
   
Reply With Quote
Old
CodyAM1993
Member
 
CodyAM1993's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 22
Join Date: Sep 2010
Default 12-28-2010, 10:02 PM

Make sure you're using Alice 2.2 released 09/10/2010. It will not work on any earlier version. If this issue persists, please paste the error log in this thread and I will look into the issue, but so far I have had no problem opening it myself, and, clearly, other people are able to as well. I'm thinking its just the version your using though.
   
Reply With Quote
Old
SirThorfinn
Senior Member
 
SirThorfinn's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 232
Join Date: Sep 2010
Location: Some where Unreal!
Default 12-30-2010, 04:00 PM

Wow that was Epic, it looks just like the real thing. The only thing i saw was that the ghosts weren't much of a challenge to get past but it sure plays great!


/|..__________________/\_
/ `---___________----_____|]-------<BLAM>------>
/_==o;;;;;;;;_______.:/
), ---.(_(__) /
// (..) ), ----"
//___//
//___//

<Youtube Page> (Not much there but maybe something you'll like) http://www.youtube.com/user/SirThorfinn?feature=mhum
<Xbox Live Gamertag> SirThorfinn

-----Friend of Thor-------------------------------------------
-----Spartans NEVER Die------------------------------------
All most anything on SirThorfinn is me... Almost.
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default 02-15-2011, 06:37 PM

Quote:
Originally Posted by CodyAM1993 View Post
Make sure you're using Alice 2.2 released 09/10/2010. It will not work on any earlier version. If this issue persists, please paste the error log in this thread and I will look into the issue, but so far I have had no problem opening it myself, and, clearly, other people are able to as well. I'm thinking its just the version your using though.
Thanks! It has been a while since I updated the version of Alice that I am using.
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 02-20-2011, 03:00 PM

Congratulations! I couldn't look at your program because I had not yet downloaded the new version of Alice 2.2, but I have now and I see that you have used the same collision detection that I did for my Maze program. This is great! I think you are the first person so far to actually use it the way I did in my program, while other people had troubles with understanding it.

Although I like that you understood my collision detection, I don't think it is the best thing to use in this situation. You see, you are giving the user too much freedom. They aren't supposed to be allowed to turn whenever they want and touch the walls. In the real pacman when you change directions, it waits until you hit a valid intersection and then changes directions there. If I wrote this program I would not have used this collision detection, instead I would use dummy objects at every intersection. Then I would have an infinite loop checking to see all the time whether the pacman is near any of the dummies, and if they hit the intersection then it would change direction from there depending on the button hit. The collision detection I did in my maze is not the best option here, but I do like that you understood it and was able to recreate it in another game.


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
Old
CodyAM1993
Member
 
CodyAM1993's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 22
Join Date: Sep 2010
Default 03-14-2011, 05:33 PM

If you have any suggestions on how to make it so pacman will stay on a specified path rather than using collision detection please let me know; however, since Alice does not yet have a feature to lock an object on a path, I don't know how to make it so pacman isn't just trapped within the walls of the maze. If anyone has any suggestions please let me know, and I will try to make this game more accurate as compared to the original Pac-Man game.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2020, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.