Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Share Objects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-09-2012, 08:51 AM

I understood it all but, for some reason blender will not let me select faces. When I try to select something all it does is move the cross-hairs to the spot that I clicked on. Are there no sub-parts in these objects? It just tries to select the object as a whole instead of as parts.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-09-2012, 08:55 AM

Quote:
Originally Posted by sfunk View Post
I would suggest trying to familiarize yourself with blenders interface if you plan on making sub-parts, since you're more than likely going to have to alter the objects a bit as well. here are a few guides/ walk throughs I typed up for other members to get started with blender, once you have a hang of these basics, then what I said previously will make since(or if it doesn't i'll make another post on here step by step on how to do it.

http://alice.org/community/showthrea...hlight=blender
WOW. Thats great. Thanks. Im not sure if it works yet but Im reading it all and its pretty cool.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 03-09-2012, 09:30 AM

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
I understood it all but, for some reason blender will not let me select faces. When I try to select something all it does is move the cross-hairs to the spot that I clicked on. Are there no sub-parts in these objects? It just tries to select the object as a whole instead of as parts.
That is why I said you should familiarize yourself with blender, and when you select faces and verts or edges, you have to right click, not left click whiole inside of edit mode

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
WOW. Thats great. Thanks. Im not sure if it works yet but Im reading it all and its pretty cool.
Hope it helps you out some


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-09-2012, 10:06 AM

Could you post a .zip file for your collada import/export and you .ase impot/export. Cause it looks like you are using blender 2.62 and I couldnt find any import stuff for importing from 2.62 to .ase. The version I am using right now is 2.44 but I'd like to start using 2.62 since it is newer and probably works better.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 03-09-2012, 12:17 PM

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
Could you post a .zip file for your collada import/export and you .ase impot/export. Cause it looks like you are using blender 2.62 and I couldnt find any import stuff for importing from 2.62 to .ase. The version I am using right now is 2.44 but I'd like to start using 2.62 since it is newer and probably works better.
I actually use blender 2.58 just go to http://www.blender.org/download/get-blender/ if you want the newest version of blender. and I use biturn to convert my models, not an export script.

EDIT: also with blender, newer isn't always better, they are usually beta testing most of their versions they put out, which they want people to give feed back so they can continue updating the version of it, that's why they have so many versions of blender out there


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn

Last edited by sfunk; 03-09-2012 at 12:19 PM.
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-09-2012, 01:39 PM

what is bitburn? Is it a download?


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 03-10-2012, 03:37 AM

Quote:
Originally Posted by dakota95 View Post
what is bitburn? Is it a download?
it's a download, however, it is called Biturn, make sure to read a little more carefully or if not, you'll end up downloading something incorrect or probably harmful


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-10-2012, 09:10 AM

Quote:
Originally Posted by sfunk View Post
it's a download, however, it is called Biturn, make sure to read a little more carefully or if not, you'll end up downloading something incorrect or probably harmful
Oh. Thanks for the heads up.

I downloaded biturn, but it is in .rar and my computer will not open it.
Now what?

nevermind. I googled it and then installed a program to extract the .rar


<Insert_Signature_Here>

Last edited by dakota95; 03-10-2012 at 09:34 AM.
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 03-10-2012, 09:44 AM

Now I have another problem. Most of the objects that I convert, when I pull them into alice, alice will say "error loading the scene" When I try tho reload it, it does it again. So then I just have to exit out of alice and try again, and it will do the same thing.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
Mr Kidnapper
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 442
Join Date: Feb 2011
Default 03-10-2012, 02:09 PM

Copypasta error logs?
   
Reply With Quote
Reply

Tags
final fantasy, playstation, sword

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.