Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
i am noob (help plz)
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default i am noob (help plz) - 06-21-2010, 06:14 PM

i have been here for a long time (ish) BUT I AM STILL NOOB
i have some questions i would llike to ask

1) how do i use the ask user for a number or string method?
2) how do i get alice to randomly decide between methods?
3) what are visulisations and how do i use them?
4) how can i get alice to reconise the SHIFT and Ctrl key's?



thanks for you help

SOZ ABOUT MY SPELLING I DONT HAVE GOOGLE CHROME ANYMORE!!!!
   
Reply With Quote
Old
DensetsuNoKaboom
Senior Member
 
DensetsuNoKaboom's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,188
Join Date: May 2010
Location: e4eaf2
Default 06-21-2010, 06:18 PM

Quote:
Originally Posted by shaydon View Post
i have been here for a long time (ish) BUT I AM STILL NOOB
i have some questions i would llike to ask

1) how do i use the ask user for a number or string method? Try making a string variable, then drag it into the world and set it to "string set value to", then drag Ask User For A String into the last box. Then do something similar for Ask User For A Number.
2) how do i get alice to randomly decide between methods? Drag an If/Else into the world, then find a world function called chooseProbabilityOfTrue and put it in the "true" box.
3) what are visulisations and how do i use them? ...I don't know.
4) how can i get alice to reconise the SHIFT and Ctrl key's? You don't.



thanks for you help

SOZ ABOUT MY SPELLING I DONT HAVE GOOGLE CHROME ANYMORE!!!!
Comments in bold.


Thank you for taking the time to read this signature. This signature loves you.
   
Reply With Quote
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default 06-21-2010, 07:06 PM

Visualizations are too glitchy to use very effectively, and you can recognise shift and control with codes. make and event on any keypress, and then set a number variable to expressions>code This is the keycode of the key pressed. compare that to any key, including control and shift.


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
HEllo
Old
GoGators
Senior Member
 
GoGators's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 191
Join Date: Jun 2010
Location: In a house in a city in a state in a continent in a planet in a galaxy
Question HEllo - 06-21-2010, 07:06 PM

Hi I am new here and i cant figure out how to post my own thread. I canonly post on others threads What do i do to post a thread of my own?

Thanks
GoGators
  Send a message via Yahoo to GoGators  
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 06-22-2010, 03:47 AM

Quote:
Originally Posted by DensetsuNoKaboom View Post
Comments in bold.
thanks for your help but i am still not 100% sure on how to use the shift and ctrl keys
also i know how to use the ask user for a string method but i cannot get alice to do something when the right string is entered in

0_o thanks for your help so far!!
   
Reply With Quote
Old
room14
Senior Member
 
room14's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 549
Join Date: Nov 2009
Location: Auckland New Zealand
Default 06-22-2010, 05:16 AM

like this?
sorry for the lack of explanation

ps nobody is a noob
Attached Files
File Type: a2w ask.a2w (180.5 KB, 1 views)


:D
   
Reply With Quote
Old
DensetsuNoKaboom
Senior Member
 
DensetsuNoKaboom's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,188
Join Date: May 2010
Location: e4eaf2
Default 06-22-2010, 08:30 AM

Quote:
Originally Posted by shaydon View Post
thanks for your help but i am still not 100% sure on how to use the shift and ctrl keys
also i know how to use the ask user for a string method but i cannot get alice to do something when the right string is entered in

0_o thanks for your help so far!!
OK, I still don't have anything on shift or ctrl. But...

What you can do for strings is follow my earlier instructions to make a method that says "string set value to (ask user for string)", then you put in an if/else saying "if string=(insert answer here), then say You win!, else say You lose."


Thank you for taking the time to read this signature. This signature loves you.
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 06-22-2010, 03:22 PM

Quote:
Originally Posted by DensetsuNoKaboom View Post
OK, I still don't have anything on shift or ctrl. But...

What you can do for strings is follow my earlier instructions to make a method that says "string set value to (ask user for string)", then you put in an if/else saying "if string=(insert answer here), then say You win!, else say You lose."
kk i undewrstand that now thanks!
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.