Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
ctrl keys?
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default ctrl keys? - 11-15-2010, 02:25 PM

how do i make alice respond to the ctrl keys?
also does anyone know how to get alice to tell the difference betwen the left and right mouse buttons?
and can you plz explain in a noobish way =]
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 11-15-2010, 02:55 PM

Alright. Sorry shaydon but alice doesnt have functions for that. You need Jython for that. Sadly I dont know Jython...but Zone does and a couple other people.


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
here
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Lightbulb here - 11-15-2010, 02:57 PM

This should explain it (I hope) ...
No jython neccessary, left-click/right click does require jython though
Attached Images
File Type: jpg ctrl.jpg (95.9 KB, 42 views)


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 11-15-2010, 03:05 PM

Quote:
Originally Posted by arty-fishL View Post
This should explain it (I hope) ...
No jython neccessary, left-click/right click does require jython though
Wow, thats actually pretty smart I didn't know you could do that with Alice. Thanks for sharing.


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
Old
debussybunny563
Senior Member
 
debussybunny563's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 852
Join Date: May 2010
Thumbs up 11-15-2010, 03:10 PM

My only problem with that is that it requires the key to be lifted before doing the method, which is annoying if you're trying to use, say, shift for sprint.

Still an excellent observation, though.


Last edited by debussybunny563; 12-21-2012 at 12:00 AM.

|--------------------------------------------------------------------------------------------------|
|Link to weapons collection: http://www.alice.org/community/showthread.php?t=7368 |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------|

I have been dead for quite some time now; not much hope for resurrection.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 11-15-2010, 09:07 PM

Wow! Awesome Arty. I had no idea either. Cool!


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 11-17-2010, 02:25 PM

thanks it worked =]
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 11-17-2010, 04:53 PM

Quote:
Originally Posted by shaydon View Post
thanks it worked =]
i aslo found out the codes for shift and alt

example:
Attached Files
File Type: a2w ctrl keys.a2w (177.2 KB, 4 views)
   
Reply With Quote
Old
arty-fishL
Senior Member
 
arty-fishL's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,878
Join Date: Mar 2008
Location: In the corner of your eye
Default 11-18-2010, 01:01 PM

you can just make it print out the code of whatever you press and then just test the keys


█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█
█░░▓░░░░░░░▓░░░░░░░░░░░▓▓░░▓░░░░░░▓░░░▓░░░░█
█░▓░▓░▓▓▓░▓▓▓░▓░▓░░░░░░▓▒▒░░▒░░▓▓░▓▓▓░▓▒░░░█
█░▓▓▓▒▓▒▒▒░▓▒▒▓▓▓▒▓▓▓░▓▓▓░░▓░░░▓▒▒▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒▓▒░░░▓▓░░▒▓▒░▒▒▒░▓▒▒░▓▓░▓▓▒░▓▒▓▒▓▒░░░█
█░▓▒▓▒░▒░░░░▒▒▓▓▓▒░░░░▓▓▒░░░▒▒░▒▒░░▒░▒▓▓▓░░█
█░░▒░▒░░░░░░░░░▒▒▒░░░░░▒▒░░░░░░░░░░░░░░▒▒▒░█
█░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█

I have mostly moved on from Alice, but may still respond to messages if important [-]
   
Reply With Quote
Old
shaydon
Senior Member
 
Status: Offline
Posts: 445
Join Date: Dec 2009
Location: Caspian Border
Default 11-18-2010, 02:28 PM

Quote:
Originally Posted by arty-fishL View Post
you can just make it print out the code of whatever you press and then just test the keys
hmm..
ugh noob how do i do that?
isnt 1=f1 2=f2 13=tab
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.