Alice Community  

Go Back   Alice Community > General Discussion > Questions and Comments

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Help
Old
aliceisgay
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Help - 10-18-2011, 05:35 PM

I need lots of help making a chess game, need to somehow make peices that can only move a certain way , is this possible?
   
Reply With Quote
Old
DensetsuNoKaboom
Senior Member
 
DensetsuNoKaboom's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,188
Join Date: May 2010
Location: e4eaf2
Default 10-18-2011, 07:35 PM

Quote:
Originally Posted by aliceisgay View Post
I need lots of help making a chess game, need to somehow make peices that can only move a certain way , is this possible?
Yes.

Get rid of that username and location. It's for your own good.


Thank you for taking the time to read this signature. This signature loves you.
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 10-18-2011, 07:37 PM

Quote:
Originally Posted by DensetsuNoKaboom View Post
Yes.

Get rid of that username and location. It's for your own good.
That.

Also, funny stuff, DnK.
   
Reply With Quote
Old
DensetsuNoKaboom
Senior Member
 
DensetsuNoKaboom's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,188
Join Date: May 2010
Location: e4eaf2
Default 10-18-2011, 07:39 PM

I couldn't resist saying that.

Have you tried doing the world yourself? If so, and it's failed, upload your world, and we'll check it out. If not, DO IT NOW.


Thank you for taking the time to read this signature. This signature loves you.
   
Reply With Quote
Old
aliceisgay
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 10-19-2011, 03:56 PM

Quote:
Originally Posted by DensetsuNoKaboom View Post
I couldn't resist saying that.

Have you tried doing the world yourself? If so, and it's failed, upload your world, and we'll check it out. If not, DO IT NOW.
I just need help with the coding for making the pieces only move a certain way.

AND i love my name
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 10-19-2011, 04:28 PM

Exactly what aspect of the coding do you need help with? There's a lot of stuff involved in making a chess game, it can't just be broken down into a few simple steps like Easy Mac.

Why don't you start by making a world with a chessboard and some chess piece models. If you can't find chess piece models, use some of the other models in the gallery (I think monster chess could be cool). Then, when the physical aspect's done, work on the control scheme (HINT: You'll need an event, the blue things on the top-right of the screen).

Also I don't think users can change their names. Admins might be able to, but I certainly can't. I can ban guys with offensive usernames, though.

Like yours.
   
Reply With Quote
Old
aliceisgay
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 10-19-2011, 06:02 PM

Im talking about like making the pawns only move 1 space, knights can only move in an L shape, likewise.



And i didnt make this account my friend made it and gave it to me,so.........
   
Reply With Quote
Old
InsertName
Senior Member
 
InsertName's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 341
Join Date: Jun 2011
Location: In a house
Default 10-19-2011, 07:30 PM

Making a chess program is imensly hard to do if you want to make a function in one with all the rules. Especially a checkmate detector. In fact if sombody made a computer that could accually play and checkmate. They sould earn the nobel peace prize or somthing.

But just making a board where you can move the peices and take a peice should not be to difficult.


__№_₤⅞__
Handguns: http://www.alice.org/community/showthread.php?p=45349
MINECRAFT IN ALICE: http://alice.org/community/showthread.php?p=48208
My Stupid Animations: http://alice.org/community/album.php?albumid=119
   
Reply With Quote
Old
x2495iiii
Super Moderator
 
x2495iiii's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 3,508
Join Date: Dec 2008
Location: Somewhere in the Continental U.S.
Default 10-19-2011, 08:15 PM

Quote:
Originally Posted by aliceisgay View Post
Im talking about like making the pawns only move 1 space, knights can only move in an L shape, likewise.



And i didnt make this account my friend made it and gave it to me,so.........
Like I said, you'll need an event.

I suggest using a "when the mouse is clicked" event, then passing the object under the mouse cursor in as an object parameter, then using a method to determine what piece was clicked, where that piece is, and from there, what moves can be made using that piece.

They key is that you need to know what piece was clicked and where that piece is first before you can know where the piece can be moved.

Can you do that?

And friend's account or not, your name is still a violation of the Terms of Use of the forums and will be banned, I just don't want to do that until you've got the help you need.

Last edited by x2495iiii; 10-19-2011 at 08:19 PM.
   
Reply With Quote
Old
aliceisgay
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 10-31-2011, 10:34 AM

PS.
I never got banned
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.