Alice Community  

Go Back   Alice Community > General Discussion > Questions and Comments

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Help with Billboard at end of Game
Old
jeisenhart
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 7
Join Date: May 2014
Default Help with Billboard at end of Game - 05-06-2014, 08:15 PM

I made a simple swimming game where you collect coins and avoid sharks. At the end of the program Iíd like to display either the Game Over or Win Screen. I made the menu using a Billboard. I have it so when the lives hit 0 the billboard is showing gets set to true. When I run it, it changes to true in the properties but does not actually show up on screen for some reason. In other words itís saying its showing but it really isnít. Iíve tried everything. Any quick help?
   
Reply With Quote
It might be showing
Old
MrMoke
Senior Member
 
MrMoke's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 501
Join Date: Sep 2007
Location: Austin, Texas
Default It might be showing - 05-06-2014, 10:06 PM

Are you sure the camera is pointing at the billboard? If the billboard isn't in front of the camera, you won't see it.
   
Reply With Quote
Also,
Old
jrrTolkien
Senior Member
 
jrrTolkien's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 166
Join Date: Feb 2014
Location: Middle-Earth (Merrimack, NH)
Lightbulb Also, - 05-06-2014, 10:16 PM

And make sure that the opacity is set at 100%. If it's 0%, the thing won't show, despite it's showing value. It might also just be a little behind the camera. If there was a point where you culd see it, hit undo a few times to see what you changed that may have triggered the problem.

-Jrr
   
Reply With Quote
Try posting your code
Old
jrrTolkien
Senior Member
 
jrrTolkien's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 166
Join Date: Feb 2014
Location: Middle-Earth (Merrimack, NH)
Post Try posting your code - 05-06-2014, 10:17 PM

If you put your code up, we can review it and try to find out what's wrong.
   
Reply With Quote
It wonít let me attach the file
Old
jeisenhart
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 7
Join Date: May 2014
Default It wonít let me attach the file - 05-07-2014, 05:47 PM

It wonít let me attach any files for some reason.
I have 2 billboards as Menus that currently work.
I have the main screen and an instruction screen that work fine when I run the program. Iíve also put the screen Iím having trouble with in front of the main menu that is working. When I change the isShowing value to true in the properties window before I run the game, the game over screen does appear. However, when itís called and it doesnít work.

I have a ďWhen variable changes eventĒ that calls a method. When the Lives variable change, it calls the ďisGameOverĒ method which has an IF/Else statements that checks if the Lives variable == 0. I know this works because instead of the screen popping up Iíve had the diver instead say game over and that works. I also put the change isShowing to true line of code above the ďmake diver sayĒ line of code. Since the diver does say Game over it has to be going over that line of code and changing the value. Also when I run the program and look over at the properties window, when the lives hits 0; The isShowing property does change to true however it just doesnít pop up.

Thanks for the help guys. Iíll keep checking to see if it lets me attach it
   
Reply With Quote
We'll try
Old
jrrTolkien
Senior Member
 
jrrTolkien's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 166
Join Date: Feb 2014
Location: Middle-Earth (Merrimack, NH)
Unhappy We'll try - 05-07-2014, 05:51 PM

We'll do what we can, but it's kind of hard to know what's wrong without seeing it. What happens when you try to attach things?

-Jrr
   
Reply With Quote
Old
jeisenhart
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 7
Join Date: May 2014
Default 05-07-2014, 05:54 PM

I click on the upload button but nothing happens. Iím gonna try a different browser
   
Reply With Quote
Oh, wait!
Old
jrrTolkien
Senior Member
 
jrrTolkien's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 166
Join Date: Feb 2014
Location: Middle-Earth (Merrimack, NH)
Lightbulb Oh, wait! - 05-07-2014, 05:54 PM

Try putting the opacity to 100% and the isShowing to true and see if you can get it to show up even while the program isn't running. That way, you can move the camera. Also try using the camera get a good look at this. Then you can know if Alice recognizes if it's there or not.
   
Reply With Quote
Try waiting longer
Old
jrrTolkien
Senior Member
 
jrrTolkien's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 166
Join Date: Feb 2014
Location: Middle-Earth (Merrimack, NH)
Arrow Try waiting longer - 05-07-2014, 05:56 PM

It sometimes takes a while to upload. How large is the file in question? It might just take longer than you want to wait, no offense.

-Jrr
   
Reply With Quote
Old
jeisenhart
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 7
Join Date: May 2014
Default 05-07-2014, 05:59 PM

Well that's the thing, the opacity is set to 100% its just the isShowing thats set to false. So I did the same thing, I turned the value to true before running it and it showed up. This game involves moving in a straight path and only moving up or down so I have everything oriented perfectly.

Used Firefox and it let me upload it
Attached Files
File Type: a2w JustinEisenhart_GREATproject.a2w (13.80 MB, 3 views)
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x © 1999-2012, Alice 3.x © 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.