Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Works-In-Progress

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Yeah
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Yeah - 02-27-2010, 05:22 PM

It is a really good system but I think if you used methods you could make sure it is working even faster. I wish however that I could use such a simple system for the skiing game I am making. My skiing game will need to figure out the side the collision ocured on then fall acording to the speed and direction. I like this though, but you should think about making this work wit iregular size objects
This is my 111th post.
   
Reply With Quote
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default 02-27-2010, 07:16 PM

What do you mean by using methods? Calling methods takes time! Built in methods are what we call "inline" which means that the code is compiled in a way. Also, I've put the main event at the beginning, which gives it a higher priority! I do need to optomize the main code, however. I tried adding comments so people know what's going on, but that slows it down! So yes, there is work to be done, but I'm ready to do it!


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 02-27-2010, 07:39 PM

Quote:
Originally Posted by Dameria View Post
Wow, this is very nice and very smooth (although the coding doesn't really make sense to me, but hey, if it works then thats all that really matters! )

However, this is an almost flawless engine. There is only 1 glitch that I have found so far, but it is a major one (sorta). Ok so you know there is a spot in top right that you can escape from the cylinder prison, but then go to the top left, once you are outside, to that gap that you can almost get into. If you wiggle around a bit, you find that you can somehow wiggle over the gap, making you hover slightly, allowing you to get past the cylinders and the collision detection does not work from then on. (Maybe I should be a video game tester...)
I dont get it either so it cant help me make cool games with collisoin. Sorry, but good job!!!!


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames

Last edited by jediaction; 02-28-2010 at 12:40 PM.
   
Reply With Quote
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default 02-27-2010, 07:41 PM

It tests proximity, and then moves the main object accordingly. I'll try to make a version with comments, although it will run crazy slow with them there.


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
All I Mean...
Old
King Gamer(gorit)
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default All I Mean... - 02-28-2010, 12:41 AM

All I mean is that functions run faster no matter where the method is in the event area. Alice executes functions with a higher priority than any other methods. It is not always a necisary thing to do but if you do it it can create problems when hundreds of items are within the area it is in. It apears in your demo world that there is a bit of shaking.

Last edited by King Gamer(gorit); 02-28-2010 at 12:46 AM.
   
Reply With Quote
Old
zonedabone
Senior Member
 
zonedabone's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 578
Join Date: Nov 2008
Location: In the interwebs
Default 02-28-2010, 12:28 PM

There's a reason! There's less shaking with the cylinders clower together. Also, I use some things that aren't available in functions! I assure you that I've tackled every angle! Of course, there's a bit to work on with the order of the function.


'Apple Macintosh' - An anagram of 'Complaints Heap'

M.A.C.I.N.T.O.S.H. - Machine Always Crashes, If Not, The Operating System Hangs.

You're *such* a mac person.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 02-28-2010, 12:41 PM

Can someone make an example of when an object is behing an object, it dissapears then appears again when its in front


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 02-28-2010, 12:49 PM

Quote:
Originally Posted by jediaction View Post
Can someone make an example of when an object is behing an object, it dissapears then appears again when its in front
You could have just asked me jediaction, I will make one and then show you (it will require you to put every object in your world into an object list, so start doing that).


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301

Last edited by Dameria; 02-28-2010 at 01:01 PM.
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 02-28-2010, 12:51 PM

WHAT KIND OF LIST! thats were im stuck


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Old
Dameria
Senior Member
 
Dameria's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 978
Join Date: Sep 2009
Location: United States
Default 02-28-2010, 01:03 PM

An object list! Go to create new variable and select object then click list and just put them all into a list. Then make an infinite loop that repeats infinite times saying "For all objects in list" if item_from_allObjects is behind camera, item_from_allObjects isShowing == false, else item_from_allObjects isShowing == true.


Check out my best projects so far and please comment:

Tic-Tac-Toe 2.0 ................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=3548
Alice Paint ........................... http://www.alice.org/community/showthread.php?p=23408
Real-Time Clock .................. http://www.alice.org/community/showthread.php?p=12725
Maze Game ......................... http://www.alice.org/community/showthread.php?t=4301
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.