Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Help! Cannot open Alice World
Old
sshatz
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Help! Cannot open Alice World - 02-23-2009, 03:11 PM

Last night I was finishing up an Alice 2.0 Class project, but this morning, I can no longer open the program.

Other programs work, just not this, my most important one.

I've tried reinstalling Alice and deleting the .alice file, both no avail.

I installed Alice under C:/Software on my Win XP PC. Until this morning everything worked fine.

Can anyone please help me get this program to open and function again?

Here is the error message I get:

Unable to load world

Alice version: 2.0 04/05/2005
os.name: Windows XP
os.version: 5.1
os.arch: x86
java.vm.name: Java HotSpot(TM) Client VM
java.vm.version: 1.3.1_10-b03
user.dir: C:\Documents and Settings\Steven Shatz\Desktop\Alice\Alice\Required

Throwable that caused the error:

java.io.FileNotFoundException: Not Found: behavior0/elementData.xml

I would like to post the rest of the message, but this website won't accept it, regardless of whether I paste it in or type it. So instead, I will abbreviate:

at ... ZipFileTreeLoader.java:119
at ... Element.java:1438
at ... Element.java:1483
at ... Element.java:1531

Let me know if you need more of this msg to decipher the problem and I will endeavor to provide it.

PS: I don't understand why I not only have this sudden Alice problem, but I am also having a hard time getting postings to this website to work. Could something be wrong with Java on my PC?

Last edited by sshatz; 02-23-2009 at 03:23 PM. Reason: Continuing to add pieces of the message
   
Reply With Quote
Old
sshatz
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-23-2009, 06:46 PM

I rewrote my program from scratch, so there's no longer any urgency in resolving this problem. Thanks, anyway.
   
Reply With Quote
Old
JustasM
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 02-23-2009, 11:55 PM

I do not have a solution for the problem, as I do not have much experience in Alice either..

However, as a tip, if something like this happens, go to the folder where you saved your world, and you will most likely find a folder which says <world name> backups. If you open it, you can find backups of your world that Alice automatically saved, thus allowing you to return to a slightly previous version that might still work properly. Then you wouldn't have to start from scratch anymore..
   
Reply With Quote
automatic backups?
Old
hlrich
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default automatic backups? - 05-01-2011, 02:54 PM

is this true? i can't find any automatic backups for a world that i've recently lost. i am working in alice 2.2 on a mac though- is it true that there are no automatic backups in alice for mac users?
   
Reply With Quote
Old
debussybunny563
Senior Member
 
debussybunny563's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 852
Join Date: May 2010
Default 05-01-2011, 02:57 PM

Quote:
Originally Posted by hlrich View Post
is this true? i can't find any automatic backups for a world that i've recently lost. i am working in alice 2.2 on a mac though- is it true that there are no automatic backups in alice for mac users?
I believe so. I looked in my friend's computer (he's is a diehard Mac fan), and remember noting that there wasn't a backup folder.

Way back when I also used to use a Mac, I remember losing a world because Alice crashed, and there was no backup folder.

So no, there is no backup folder on a Mac. =(


Last edited by debussybunny563; 12-21-2012 at 12:00 AM.

|--------------------------------------------------------------------------------------------------|
|Link to weapons collection: http://www.alice.org/community/showthread.php?t=7368 |
|--------------------------------------------------------------------------------------------------|

I have been dead for quite some time now; not much hope for resurrection.
   
Reply With Quote
Old
David B
Senior Member
 
David B's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,145
Join Date: Dec 2010
Location: N/A
Default 05-01-2011, 03:06 PM

Quote:
Originally Posted by sshatz View Post
I rewrote my program from scratch, so there's no longer any urgency in resolving this problem. Thanks, anyway.
Although the problem has been fixed, I am still curious about the issue. Please upload the program so that I can look at it. I'll let you know what my findings are so that way if you have a similar problem later on you will know how to fix it, and not need to do the same thing. Thank you!
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.