Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Works-In-Progress

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Zora rpg
Old
meeatpizza
Senior Member
 
meeatpizza's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 107
Join Date: Jan 2011
Location: 'Murica
Default Zora rpg - 04-12-2011, 09:52 AM

ok so i am making a fantasy RPG game named zora right now I am making the menu witch is done except For the saving page witch I need a script that saves variables without input like when you saved it would save your mining level as a number variable and then load them when you start the game







plese tell me any glitchs you find and i will try to fix them asap




known glitchs
.the resume button shrinks when you resume and pause over and over
.
.
Attached Files
File Type: a2w zora menu demo v1.00.a2w (2.28 MB, 22 views)


Current Alice Projects

WaVE fps engine
Inventory-------- NEED HELP WITH MY INVENTORY!!!!!!!!!-----------------------
GTA Alice

My Website
http://teamamazingstudios.webs.com/

My Unity 3D Game
http://www.youtube.com/watch?v=7hd__0Yyf5U

Last edited by meeatpizza; 04-13-2011 at 11:59 AM.
   
Reply With Quote
Old
Jones989
Senior Member
 
Jones989's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 61
Join Date: Jun 2011
Default 06-14-2011, 08:04 PM

Hey meeatpizza

I am kinda new to alice and stuff, but I am pretty sure that you can't save games on Alice 2.2. If you asked an expert, you might get a more efficient answer than mine. And for the "Resume" problem, when you put resize to .75 for text 1, it keep resizing and making it smaller. If you could tell me the original size for the text 1, I could fix this problem for you.

Cheers

Jones989


-Me Goes to School, so maybe not on 24/7 xD-

IMA HARDCORE GINJA!

Post Goal

_X_ 0 Post (Junior Member)

_X_ 10 Post

_X_ 15 Post (Member)

_X_ 50 Post (Senior Member)

__ 100 Post

__ 200 Post

__ 400 Post (YEAH!!!!!)
   
Reply With Quote
Old
TauTrumpsPi
Senior Member
 
TauTrumpsPi's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 399
Join Date: Mar 2011
Location: The diamond layer
Default 06-15-2011, 08:14 AM

As for saving your game, one of the major reasons I asked Arty for this tool: http://alice.org/community/showthread.php?t=6758

was so that I could save the value of variables into a text document to save the game. I can't get it to work yet, but hopefully it'll be fixed/explained soon.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I have plenty of common sense. I just choose to ignore it.
-Calvin and Hobbes

Wondering about my Avatar?
http://en.wikipedia.org/wiki/Tardigrade

Wondering about my username?
http://www.youtube.com/watch?v=jG7vhMMXagQ
   
Reply With Quote
Old
sfunk
Senior Member
 
sfunk's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 1,112
Join Date: Mar 2011
Location: I don't know
Default 06-15-2011, 04:05 PM

im sure arty could get a solution for you, since his world loader tool already carries over varibles into a new world, im sure you could hold the variable socres into some type of document,(if I understood scripting better I would have tried to get this to work)


If you are stuck on a project, check out the tutorials I made here at this link:

http://alice.org/community/showthread.php?p=36778#post36778

There are lots of tutorials on it so far, including some youtube videos, check it out

Or..

Go to my youtube channel to check out my alice 2.2 tutorials I have there..

http://www.youtube.com/user/sfunk1992?feature=mhsn
   
Reply With Quote
Reply

Tags
3rd person, inventory, roleplayinggame, rpg, zora

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.