Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > Bugs and Troubleshooting

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Opacity setting for objects not working in Mac OS X
Old
Sean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Opacity setting for objects not working in Mac OS X - 10-02-2007, 03:35 AM

Hi,

I've tried adding a range of objects to my world and adjusting their opacity, but something isn't quite working.

If I change opacity to 90, 80, 70 or 60, nothing seems to happen. If I change opacity to 50% or lower, the object becomes totally invisible. It's as if opacity has just two settings - visible and invisible.

Any idea if this is a bug or something I'm doing wrong?

Thanks,

Sean.

Alice 2.0.4. Mac OS X 10.4.10, PowerBook G4 1.5GHz.
   
Reply With Quote
Old
marriott
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 10-04-2007, 06:58 AM

I can confirm this bug (same versions of Alice and OS X).
   
Reply With Quote
Old
Sean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 10-04-2007, 10:39 AM

Hi Marriot. Are you noticing that the bounding boxes don't appear on Mac OS X? It's unrelated to this bug but I'm curious again if it's just me.
   
Reply With Quote
Same problems...
Old
Brian
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Same problems... - 10-13-2007, 02:44 AM

I am having the same problems with the Linux version as well. Opacity only goes on/off and bounding boxes don't appear. Whatever they are using for the rendering must not be very portable.

EDIT: I just watched the promo video and noticed something a bit ironic: Everyone in the video is using Alice on an iMac.

Last edited by Brian; 10-13-2007 at 02:58 AM.
   
Reply With Quote
Old
Sean
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 10-17-2007, 09:07 AM

Quote:
Originally Posted by Brian View Post
I am having the same problems with the Linux version as well. Opacity only goes on/off and bounding boxes don't appear. Whatever they are using for the rendering must not be very portable.

EDIT: I just watched the promo video and noticed something a bit ironic: Everyone in the video is using Alice on an iMac.
Heh heh, not the first time a Mac has shown up in a strange place.

Yeah, it'd be great if this issue was fixed since it makes it tricky to correctly orientate objects.
   
Reply With Quote
Mac OS - Bounding Box problem ... fixed yet?
Old
tneuhaus
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default Mac OS - Bounding Box problem ... fixed yet? - 07-16-2008, 01:36 AM

I see that Alice2.2_OSX addresses the issue I just posted, so I'm going to try it out.

<Original post: I've run into the same problem as others - the bounding box is not appearing - we're working with Mac OS 10.4.11 (and Alice 2.0.7, I believe). Any updated status on this yet?>

Last edited by tneuhaus; 07-16-2008 at 03:18 PM. Reason: I just noticed the beta release of Alice2.2
   
Reply With Quote
Old
butterfly
Guest
 
Status:
Posts: n/a
Default 09-13-2008, 06:04 PM

With the new beta version, I now have the bounding box, but the opacity still does not work.
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2019, Carnegie Mellon University
Alice 2.x 1999-2012, Alice 3.x 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.