Alice Community  

Go Back   Alice Community > Alice 2 > How do I...?

Reply
 
Thread Tools Display Modes
How do I change scenes?
Old
coolbob
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 6
Join Date: Dec 2011
Question How do I change scenes? - 12-17-2011, 07:02 PM

Im a newbie at ALICE and I am just wondering how you change scenes. Thanks!
   
Reply With Quote
Old
TauTrumpsPi
Senior Member
 
TauTrumpsPi's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 399
Join Date: Mar 2011
Location: The diamond layer
Default 12-17-2011, 07:28 PM

There are no real "Scenes" in Alice (Although I haven't seen the 3.0 beta- Sorry if this refers to that), but dummy objects, in the more options menu of the add objects area, are used to set the camera to different areas on the map


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I have plenty of common sense. I just choose to ignore it.
-Calvin and Hobbes

Wondering about my Avatar?
http://en.wikipedia.org/wiki/Tardigrade

Wondering about my username?
http://www.youtube.com/watch?v=jG7vhMMXagQ
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 12-17-2011, 07:57 PM

Quote:
Originally Posted by TauTrumpsPi View Post
There are no real "Scenes" in Alice (Although I haven't seen the 3.0 beta- Sorry if this refers to that), but dummy objects, in the more options menu of the add objects area, are used to set the camera to different areas on the map
well, what I did to make it change scenes was copy the ground and move it up 1000 meters. Then when I wanted to change scenes I just moved the camera up 1000 meters.


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
coolbob
Junior Member
 
Status: Offline
Posts: 6
Join Date: Dec 2011
Default 12-18-2011, 05:37 PM

I meant in Storytellling Alice.
   
Reply With Quote
Old
TauTrumpsPi
Senior Member
 
TauTrumpsPi's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 399
Join Date: Mar 2011
Location: The diamond layer
Default 12-18-2011, 05:40 PM

Oh... Sorry, never used that either.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I have plenty of common sense. I just choose to ignore it.
-Calvin and Hobbes

Wondering about my Avatar?
http://en.wikipedia.org/wiki/Tardigrade

Wondering about my username?
http://www.youtube.com/watch?v=jG7vhMMXagQ
   
Reply With Quote
Old
dakota95
Senior Member
 
dakota95's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 426
Join Date: Aug 2011
Location: like I would tell you. ;)
Default 12-18-2011, 05:45 PM

Quote:
Originally Posted by coolbob View Post
I meant in Storytellling Alice.
I downloaded it but never opened it. Sorry


<Insert_Signature_Here>
   
Reply With Quote
Old
jediaction
Senior Member
 
jediaction's Avatar
 
Status: Offline
Posts: 5,064
Join Date: Jul 2009
Location: Bel Air, Maryland
Default 12-18-2011, 08:58 PM

Quote:
Originally Posted by coolbob View Post
I meant in Storytellling Alice.
I used it to test it out, but I remember there being tutorials. Check online for tutorials and such, that could help out, but I don't think many members in this community use Story Telling Alice. It's a bit buggier to be and less complicated(I like complicated).


Website: www.salokingames.com
FaceBook: www.facebook.com/SalokinGames
   
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Copyright ©2021, Carnegie Mellon University
Alice 2.x © 1999-2012, Alice 3.x © 2008-2012, Carnegie Mellon University. All rights reserved.